Alexandra Kolínská Samospráva

Ministerstvo opäť odsúhlasilo predĺženie termínu: Pozrite, do kedy to musia robotníci stihnúť!

Košičania to chcú už mať za sebou. Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja však rekonštrukciám električkových tratí odsúhlasilo ďalšie predĺženie termínu.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo opäť odsúhlasilo predĺženie termínu: Pozrite, do kedy to musia robotníci stihnúť!
Zdroj: TASR

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR odsúhlasilo predĺženie termínu ukončenia rekonštrukcie električkových tratí v Košiciach v rámci projektu Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) do 25. októbra. Mesto v sobotu 26.9. podpísalo so zhotoviteľom dodatok k zmluve. Potvrdil to primátor Košíc Richard Raši.

„Ministerstvo dopravy nám v piatok doručilo súhlas s predĺžením termínu, čo znamená, že naďalej bude stavba financovaná z eurofondov a dokončená bude do 25. októbra,“ uviedol dnes Raši pre novinárov. Ako už skôr primátor ubezpečil, všetky úseky nadchádzajúceho Medzinárodného maratónu mieru, ktoré súvisia s rekonštrukciou tratí, budú v nezmenenej trase a v nezmenených podmienkach pre bežcov.

Rezort dopravy je riadiacim orgánom Operačného programu Doprava, z ktorého je projekt za 40 miliónov eur realizovaný. Pôvodným termínom ukončenia stavby Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie bol koniec júla, po prvom predĺžení sa posúval na 28. septembra. Zhotoviteľ, ktorým je združenie Dúha – ZUE, tento mesiac požiadal o opätovné predĺženie do 25. októbra.

Druhým prebiehajúcim projektom v Košiciach je Modernizácia električkových uzlov (MEU), ktorý má termín ukončenia stavby 31. októbra. Primátor Raši verí, že v novembri sa spustí prvá časť električkovej dopravy na nových tratiach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM