Lenka Fedorová Správy

Minulosť vs. súčasnosť: Tieto zmeny v Košiciach vidno na prvý pohľad! FOTO

Pod súčasný vzhľad Košíc sa podpísalo množstvo zmien. Na ktorých miestach to však bádať najviac?

Ilustračný obrázok k článku Minulosť vs. súčasnosť: Tieto zmeny v Košiciach vidno na prvý pohľad! FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Dynamika doby priniesla do metropoly východu počas uplynulých rokov množstvo zmien. Zatiaľ, čo niektoré budovy by ste už na mape hľadali márne, iné naopak pribudli a stali sa neoddeliteľnou súčasťou mesta. V článku Aupark, Cassovar a Steel Aréna: 3 stavby, ktoré zmenili tvár mesta, FOTO sme sa pozreli ako to v meste vyzeralo pred ich výstavbou. Takýchto miest je však v Košiciach oveľa viac. Tu sú ďalšie tri.

OC Cassovia

Takmer presne pred 17 rokmi, 24. októbra 2000, bol položený základný kameň obchodného centra Cassovia na Alejovej ulici. Obrovská plocha tak za pomerne krátky čas zmenila svoju tvár. V tom čase bola plánovaná výstavba troch ďalších obchodných centier zahraničných spoločností. O rok neskôr už mohli Košičania v Cassovia smelo nakupovať.

Najslávnejší slovenský Blšák

Zatiaľ, čo plochu na Alejovej obsadilo pred rokmi OC Cassovia, naopak, po obrovskom košickom Blšáku zostala dnes už len prázdna plocha. Vôňa pečených klobások, ázijské špeciality, množstvo ľudí hľadajúcich najlepšie veci za najlepšie ceny. Tak si spomína väčšina ľudí na košický Blšák, v ktorom v minulosti sídlilo viac ako 500 stánkov. Blšák zamestnával priamo alebo nepriamo približne 3000 ľudí a za deň sa tam premleli tisíce kupujúcich. Vládol tam ruch, kšefty a jedinečná atmosféra. Po Blšáku už dnes ani stopy. Zostala malá tržnica, o ktorej mnohí ani nevedia.

Areál Športového gymnázia na Popradskej

Budova chátrajúceho bývalého Športového gymnázia na Popradskej ulici bola roky poriadnym strašiakom. Budovy v celom areáli boli spustnuté a rozpadajúce sa. Gymnázium sa v roku 2008 presťahovalo na Triedu SNP, kde sídli doteraz a schátralé miesto sa má zmeniť na polyfunkčný komplex s bývaním, kanceláriami, obchodmi a službami.

Zaujímavé zábery týchto miest v minulosti si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM