Lukáš Zavacký Krimi

Miro (25) z Košíc má na krku obvinenie kvôli drogám: Policajti ho čakali hneď na autobuske a niečo našli... FOTO

Košickí policajti vzniesli obvinenie z drogovej činnosti voči Mirovi (25) z Košíc. Podľa policajnej správy mu hrozí niekoľko rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Miro (25) z Košíc má na krku obvinenie kvôli drogám: Policajti ho čakali hneď na autobuske a niečo našli... FOTO
Zdroj: TASR

Policajti vykonávali akciu zameranú na zadržanie väčšieho množstva drog z Českej republiky a na autobusovej stanici v Košiciach zadržali páchateľa. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Alexander Szabó.

„Počas kontroly policajtom dobrovoľne vydal z ruksaku sušené vrcholcovité časti rastliny konope o celkovom množstve 133,28 gramov. Toto množstvo by postačovalo na prípravu najmenej 658 obvykle jednorazových dávok drogy,“ povedal hovorca.

Podľa polície nejde o nováčika, keďže za drogovú činnosť sa už viackrát zodpovedal pred súdom a momentálne bol v podmienke. Prípad preto prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

„Ten zo spáchania obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 25-ročného Miroslava z Košíc,“ doplnil A. Szabó, ktorý zároveň priznal, že obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Zaistené drogy na autobusovej stanici v Košiciach
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM