Michal Lendel Krimi

Mladíci (21,27) ukradli platobnú kartu a vydali na nákupnú púť košickými obchodmi!

Nákupy dvoch mladíkov sa skončili v putách. Podľa slov polície sa Mário (21) a Marek (27) pokúsili platiť v košickom nákupnom centre ukradnutou kartou. Teraz im za to hrozí 1 až 5 rokov väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Mladíci (21,27) ukradli platobnú kartu a vydali na nákupnú púť košickými obchodmi!
Zdroj: Webnoviny.sk

Muži zákona už obvinili 21-ročného Mária z okresu Trebišov a 27-ročného Mareka z Košíc z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa slov polície mladíci ukradli platobnú kartu, ktorá sa nachádzala v peňaženke jej majiteľa spolu s inými dokladmi a finančnou hotovosťou 70 eur.

„V sobotu sa v jednom z košických supermarketov neúspešne pokúsili kartou vyplatiť nákup tovaru vo výške necelých šesť eur. Ďalší pokus im už vyšiel v jednej z košických predajní elektroniky a to vo výške cca 30 eur. V nákupoch pokračovali avšak v ďalších troch prípadoch neúspešne," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Poškodenému Košičanovi spôsobili celkovú škodu za takmer 100 eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM