Lenka Fedorová Správy

Mladý Košičan dostal skvelý nápad a vyhral: Toto si budete chcieť vyskúšať aj vy!

Svoj nápad nenechal ležať v šuflíku. Mladý košický študent so svojím nápadom vyhral medzinárodnú súťaž!

Ilustračný obrázok k článku Mladý Košičan dostal skvelý nápad a vyhral: Toto si budete chcieť vyskúšať aj vy!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Počítať kalórie, pripomenúť pitný režim či ukázať ako správne cvičiť. To všetko dnes dokážu čoraz obľúbenejšie mobilné aplikácie, ktoré sa stali súčasťou našej každodennej rutiny. Ich potenciál sa rozhodol využiť mladý fyzioterapeut z Košíc, ktorý prišiel s parádnym nápadom.

Patrik Konrády je študentom vyššieho odborného vzdelávania strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v Košiciach. V súčasnosti praxuje na Klinike liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice-Šaca a rád by sa stal fyzioterapeutom.

Patrik z praxe vie, ako pacienti odkladajú návštevu lekára a podceňujú bolesti chrbtice. Vymyslel preto návrh mobilnej aplikácie, ktorá nielen zistí a napovie, že máme problém, ktorý treba riešiť, ale rovno ponúkne konkrétne riešenie v našom okolí. Princíp fungovania by mal byť jednoduchý.

„Po nainštalovaní aplikácie do mobilu sa odfotíte a aplikácia, na základe zakrivenia chrbtice, nadmernej lordózy a kyfózy vyhodnotí, či je nutná pomoc odborníka. Ak áno, ponúkne najbližšieho fyzioterapeuta,“ predstavuje fungovanie aplikácie Patrik.

Mladý študent sa napokon stal so svojím nápadom víťazom XI. ročníka vedeckého kongresu AGEL Sympózium, ktoré sa konalo 5. a 6. októbra tohto roku v Olomouci. Nosnou témou sympózia boli nové techniky a technológie v medicíne.

Poster Patrika Konrádyho odmenila vedecká rada aj finančnou odmenou v hodnote 10 000 korún českých.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Nemocnica Košice - Šaca
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM