Rôzne

Mlynský náhon v novom šate? Mladí architekti prišli s unikátnou myšlienkou!

Nábrežie Mlynského náhonu už onedlho zmení svoju tvár. Nový priestor tak okrem iného poslúži na stretávanie, pikniky, oddych a rekreáciu. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Mlynský náhon v novom šate? Mladí architekti prišli s unikátnou myšlienkou!
Zdroj: TASR

Nábrežie Mlynského náhonu v Košiciach čoskoro pretvoria dvaja mladí architekti. Martin Kossuth a Matúš Človieček vytvorili unikátny modul, z ktorého možno postaviť rôzne objekty — pontónovú plochu, most či lavičky. Projektom chcú revitalizovať nábrežie Mlynského náhonu pred miestnym hotelom. Jednoduchým zásahom chcú vytvoriť nový priestor pre aktivity a rekreáciu v blízkosti vody.

„Modul sa nazýva MORE a je možné ho premiestňovať a meniť aj jeho funkciu v priebehu roka. Pontón, mostíky či lavičky by mali slúžiť ako atraktívne identifikačné prvky priestorov nábrežia a v blízkosti vody,“ informovala PR manažérka Tabačky Kulturfabrik Nina Šilanová.

Nový mestský priestor bude slúžiť na stretávanie, pikniky, oddych, rekreáciu, prípadne ako prístupový bod pre zimné korčuľovanie a vodné športy. Tiež môže poslúžiť pre kultúrne akcie centra Tabačka Kulturfabrik, festivalu Art Film Fest a tiež aktivitám služieb a firiem v okolí Mlynskej bašty.

Neznámou zatiaľ ostáva veľkosť „MORA“. Architekti rozbehli finančnú zbierku prostredníctvom crowdfundigovej kampane na www.morekosice.sk, ktorá potrvá do 3. júna. Mená darcov budú vyznačené na časti modulu. Čím viac peňazí sa podarí vyzbierať, tým väčšie „MORE“ bude.

„V priebehu roka chcú organizátori usporiadať workshopy na aktívne plánovanie a hranie sa s rozmiestnením dizajnových modulov či organizovania komunitných aktivít na mieste. Realizácia projektu je naplánovaná na jún 2017,“ informovala ďalej Šilanová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM