Rôzne

Módne kreácie košických študentiek zaujali porotu: Dievčatá sa zaradili v tvrdej konkurencii medzi špičku

Košické dievčatá to ukázali celému Slovensku. V súťaži študentov a dospelých v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike obsadili popredné miesta. Dievčatá zo Strednej odbornej školy na Gemerskej ulici v Košiciach tak obstáli v tvrdej konkurencii svojich súperov.

Ilustračný obrázok k článku Módne kreácie košických študentiek zaujali porotu: Dievčatá sa zaradili v tvrdej konkurencii medzi špičku
Zdroj: TASR

V rámci medzinárodného kozmetického veľtrhu Interbeauty Trophy 2014 v Bratislave sa 14. februára konala celoslovenská súťaž študentov a dospelých v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike. „Košické študentky mali úspech, na súťaži obsadili popredné miesta,“ uviedla hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Zuzana Bobriková.

Ako dodala, študentky zo Strednej odbornej školy na Gemerskej ulici v Košiciach opäť potvrdili vysokú úroveň odbornej praktickej prípravy v študijnom odbore kozmetička – vizážistka a v učebnom odbore kaderník – kaderníčka. „V silnej konkurencii sa im podarilo v kategórii Dekoratívna kozmetika v súťažnej disciplíne Purple Wedding obsadiť 1. a 2. miesto. Zaslúžili sa o to budúce maturantky Kinga Szalaiová a Júlia Adamondyová zo IV.H triedy,“ spresnila Bobriková.

V účesovej tvorbe v súťažnej disciplíne Crazy School obsadila Lenka Tresová z III.E triedy 2. miesto. Podľa riaditeľky školy Ingrid Sedlákovej dievčatá nadviazali na úspechy školy na celoslovenských i medzinárodných súťažiach v minulých rokoch.

Foto: ilustačné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM