Alexandra Kolínská Krimi

Mojsejová do väzby zatiaľ nejde: Košický súd to vyriešil inak

Krajská prokuratúra v Košiciach podala v stredu návrh na vzatie Mojsejovej do väzby, pričom polícia ju zadržala ešte v pondelok. Potvrdil to hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Dôvodom žiadosti boli informácie o tom, že podnikateľka chcela vycestovať do zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Mojsejová do väzby zatiaľ nejde: Košický súd to vyriešil inak
Zdroj: TASR

Okresný súd Košice I dňa 4. decembra nevyhovel návrhu prokurátora na opätovné vzatie do väzby obvinenej košickej podnikateľky Eleonóry Mojsejovej, ktorá je obvinená z daňových podvodov. „Väzbu obvinenej nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložil obvinenej obmedzenie spočívajúce v zákaze vycestovať do zahraničia,“ informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Doplnila, že súd ďalej uložil obvinenej povinnosť pravidelne sa dostaviť na Okresný súd Košice I k mediačnému a probačnému úradníkovi vždy 10. deň v mesiaci. Rozhodnutie súdu je právoplatné.

Podľa medializovaných informácií sa Eleonóra Mojsejová po zadržaní políciou psychicky zrútila a bola hospitalizovaná na 1. psychiatrickej klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). Mediálne známa podnikateľka je obvinená v kauze daňových podvodov za takmer sedem miliónov eur. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania už bola vo väzbe 13 mesiacov, prepustili ju z nej 3. októbra tohto roku.

Viac informácií o tom, ako Mojsejová začiatkom týždňa skončila v rukách polície sa dočítate TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM