Alexandra Kolínská Krimi

Motorová píla a údery drevenými palicami do bezvedomia: Bitka v osade na východe, košickí policajti v akcii!

Košickí policajti sa opäť ponáhľali k veľkému prípadu. Podľa slov mužov zákona sa strhla v osade na východe poriadna mela, po ktorej Miro (47) skončil s vážnymi zraneniami v košickej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Motorová píla a údery drevenými palicami do bezvedomia: Bitka v osade na východe, košickí policajti v akcii!
Zdroj: TASR

Policajti za uplynulý týždeň zaznamenali viac ako 20 výjazdov do osád v rámci Košického kraja, kde muselo zasahovať naraz niekoľko policajných hliadok. „Najväčšie nasadenie síl a prostriedkov v tomto mesiaci si však vyžiadal incident, ku ktorému došlo v pondelok v podvečerných hodinách v obci Nálepkovo, okres Spišská Nová Ves, v Rómskej osade Hámor,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Spor riešili nezvyčajne

„Jedna rodina sa rozhodla riešiť vzájomné nezhody so susedmi naozaj svojským spôsobom – s použitím motorovej píly a palíc. Sedem členov tejto rozvášnenej rodiny nedokázali zastaviť ani uzavreté a zatarasené vchodové dvere poškodených, ktoré rozrezali motorovou pílou a po vniknutí do domu surovým spôsobom napadli a dobili troch ľudí v ich vlastnom dome,“ povedal.

Miro skončil na ARE

„Majiteľku domu (84) a jej príbuznú (48) bili päsťami do tváre, pričom im spôsobili zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Najhoršie však dopadol ich ďalší príbuzný, 47-ročný Miroslav H., ktorého drevenými palicami umlátili do bezvedomia,“ informoval o incidente Szabó.

Ako ďalej uviedol, podľa lekárskej správy mu spôsobili ťažké zranenia, z ktorých najzávažnejšie predstavuje zlomenina lebky s krvácaním do mozgu, opuch mozgu a zlomenina ľavého predlaktia. Podľa policajného hovorcu aktuálne v ťažkom a život ohrozujúcemu stave je hospitalizovaný v košickej nemocnici, kde bol prevezený z ARO NsP Spišská Nová Ves.

Po bitke odišli domov

„Všetci páchatelia po útoku odišli do svojho obydlia, kde sa do príchodu privolaných policajných hliadok zavreli. Na ich zadržanie, ale aj na upokojenie situácie boli nasadené sily a prostriedky OR PZ Spišská Nová Ves, ale aj 3 hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky z Košíc,“ uviedol Szabó.

„Zasahujúci policajti boli voči agresívnym a ozbrojeným páchateľom nútení použiť aj donucovacie prostriedky. Všetci siedmi páchatelia, medzi nimi jeden mladistvý, boli ešte toho dňa zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia,“ dodal.

Polícia vraždu nevylučuje

Ako sa uvádza v policajnej správe, vzhľadom na závažnosť prípadu, vyšetrovanie prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Košiciach a ešte včera bolo v danej veci začaté trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody. Podľa hovorcu však nie je vylúčené, že v priebehu vyšetrovania dôjde aj k zmene právnej kvalifikácie.

„Okolnosti prípadu, najmä spôsob spáchania činu, následok, ale aj predmet a intenzita útoku totiž nevylučujú, že v danom prípade by mohlo ísť aj o pokus vraždy. Všetko však záleží od výsledkov vyšetrovania, ktoré je v tomto štádiu iba na začiatku. Isté je, že všetci zadržaní budú v blízkych hodinách vyšetrovateľom obvinení a s najväčšou pravdepodobnosťou bude na všetkých podaný aj podnet na ich väzobné stíhanie,“ dodáva Szabó na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM