Alexandra Kolínská Šport

Move Week v Košiciach: Do pohybu sa zapoja aj hendikepované deti!

V Košiciach prebieha týždeň Move Week, ktorý sa snaží zapojiť Košičanov do rôznych pohybovch disciplín. Aj telesne, zmyslovo a mentálne hendikepované deti z košických škôl sa zapoja do prebiehajúceho medzinárodného týždňa pohybu s názvom MOVE Week 2014.

Ilustračný obrázok k článku Move Week v Košiciach: Do pohybu sa zapoja aj hendikepované deti!
Zdroj: TASR

Občianske združenie Usmej sa na mňa v spolupráci s Ústavom telesnej výchovy a športu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (ÚTVŠ UPJŠ) zorganizuje v piatok (3.10.) športové dopoludnie v telocvični na Medickej ulici v Košiciach. Okrem toho sa hendikepované deti zapoja do celomestskej plaveckej štafety a minimaratónu. Stanú sa tak súčasťou najväčšej európskej kampane športu pre všetkých a budú hrať aktívnu rolu v dosiahnutí jej hlavného cieľa – O 100 miliónov viac pohybovo aktívnych Európanov do roku 2020.

„Jedným z cieľov OZ Usmej sa na mňa je zapájať zdravotne hendikepované deti do bežného života a viesť ich aj k zdravému životnému štýlu. Preto sme privítali ponuku pedagógov a študentov z ÚTVŠ UPJŠ v Košiciach priblížiť deťom pohyb a športovú činnosť zábavnou formou,“ povedala predsedníčka združenia Erika Bočeková. V duchu tejto myšlienky v združení založili aj športové oddiely pre hendikepovaných športovcov – plavecký, floorbalový a bocca, kde môžu deti so svojimi zdravotnými obmedzeniami športovať pod vedením trénerov.

Spolupráca s Ústavom telesnej výchovy a športu prináša podľa Bočekovej obohatenie činnosti združenia a pre študentov je to zároveň nová skúsenosť s prácou s výnimočnými deťmi. Študenti spestrili svojou aktívnou účasťou aj program letného tábora detí z občianskeho združenia a pomáhali aj pri organizácii športového podujatia na Špeciálnej základnej škole na Vojenskej ulici v Košiciach.

MOVE Week je každoročné celoeurópske podujatie, ktoré prebieha v prvý októbrový týždeň. Cieľom je propagovať výhody spojené s aktívnym životným štýlom a podporiť pravidelnú účasť v športe a pohybovej aktivite.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM