Michal Lendel Správy

Možnosť voliť prezidenta budú mať aj košickí pacienti: Volebné urny za nimi prídu do nemocnice

Tak ako v prvom kole prezidentských volieb, aj v ich druhom pokračovaní 29. marca, si hospitalizovaní pacienti i službukonajúci personál budú môcť uplatniť svoje volebné právo v priestoroch Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice ( UNLP ) na Rastislavovej, ako aj na Triede SNP.

Ilustračný obrázok k článku Možnosť voliť prezidenta budú mať aj košickí pacienti: Volebné urny za nimi prídu do nemocnice
Zdroj: TASR

Ako dnes informovala hovorkyňa UNPL Ladislava Šustová , v prípade záujmu o účasť na prezidentských voľbách v tomto zdravotníckom zariadení, musí pacient požiadať obecný, mestský alebo miestny úrad v mieste svojho trvalého pobytu o vydanie voličského preukazu.

„Chodiaci pacienti UNLP, hospitalizovaní na Rastislavovej 43 budú môcť v tento deň hlasovať v čase od 14:00 do 15:00 hodiny v X. pavilóne (Oddelenie liečebnej výživy) v miestnosti diétnych sestier na prízemí, kde budú pripravené priestory na voľbu do prenosnej volebnej schránky,“ uviedla hovorkyňa. V čase od 15:00 do 16:00 hodiny bude pripravená miestnosť na voľby v lôžkovom pavilóne v Kluboch zamestnancov na 1. poschodí smerom k spojovacej chodbe s poliklinikou, ktorá je vedľa kaplnky .

Pacienti pripútaní na lôžko s platným voličským preukazom, požiadajú o volebné právo službukonajúcu zdravotnú sestru. „Následne pacienta na oddelení navštívi príslušná okrsková volebná komisia a umožní mu hlasovanie do prenosnej volebnej schránky,“ povedala Šustová, pričom dodala, že v priestoroch nemocnice na Rastislavovej 43, majú možnosť zapojiť sa do volieb aj pacienti Východoslovenského onkologického ús­tavu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM