Rôzne

Multifunkčná hala s ľadovou plochou: Na sídlisku KVP začali s očakávanou výstavbou! FOTO

Nová multifunkčná športová hala KVP Aréna vyrastie už v tomto roku na košickom sídlisku. S jej výstavbou pri Základnej škole na Drabovej ulici sa začína v týchto dňoch. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Multifunkčná hala s ľadovou plochou: Na sídlisku KVP začali s očakávanou výstavbou! FOTO
Zdroj: TASR

KVP Aréna bude slúžiť ako hala pre ľadový hokej, hokejbal a inline hokej. Súčasťou projektu je aj vonkajšie multifunkčné ihrisko pre hádzanú a basketbal s odpruženým povrchom a tiež hokejbalové ihrisko.

Ľadová plocha už tento rok

Hala bude mať klasickú oceľovú konštrukciu s opláštením sendvičovými panelmi. Súčasťou haly bude trojpodlažné zázemie so šatňami, bistrom, fitness centrom a základným priestorom pre divákov. O prevádzku sa budú starať štyria zamestnanci. Investorom je spoločnosť FLM, ktorá plánuje v rámci projektu preinvestovať dva milióny eur z vlastných zdrojov.

„Radi by sme halu s ľadovou plochou dokončili do decembra 2015. Vonkajšie hokejbalové ihrisko aj s multifunkčným ihriskom máme v pláne vystavať a sprevádzkovať do konca roku 2016,“ povedal konateľ spoločnosti Marek Mergleský. K myšlienke výstavby haly došlo podľa neho pred štyrmi rokmi vzhľadom na nedostatok ľadových plôch v meste. Minulý týždeň došlo k vydaniu stavebného povolenia.

Slúžiť má širokej verejnosti i žiakom

Hala by mala slúžiť športovým klubom, žiakom okolitých škôl, záujmovým krúžkom i širokej verejnosti vrátane partií amatérskych hokejistov. „Chceli by sme sprístupniť ten ľad každému, a to dobrou cenou a kvalitou,“ hovorí Mergleský.

Na projekte sa podieľa aj mesto Košice, ktoré pozemok pre KVP Arénu prenajalo firme FLM na 30 rokov. Podporu získal projekt aj u vedenia mestskej časti Sídlisko KVP, a to zo strany súčasného starostu Alfonza Halenára, ako aj bývalej starostky Ivety Kijevskej, za ktorej starostovania sa na projekte začalo pracovať. Partnerom je aj občianske združenie Šport do Košíc, ktoré prisľúbilo pomoc pri výstavbe vonkajšieho areálu.

Na mieste výstavby predstavitelia mesta, mestskej časti, investora, základnej školy a združenia Šport do Košíc symbolicky hokejkami slávnostne poklepali základný kameň.

Čítajte tiež:

Smelé plány košickej radnice: Na Terase má vyrásť nová športová hala, pozrite koľko nás to bude stáť

Foto: ilustračné

Začatie výstavby multifunkčnej haly na Sídlisku KVP
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM