Barbara Dallosová Krimi

Muž (51) z nášho okresu zrazil dievčatko (8): Na mieste zrazu 200 osadníkov, dostal kovovou tyčou, ratovali ho policajti aj hasiči!

Dievčatko (8) podľa polície náhle vbehlo do cesty vodičovi (51). Na mieste nešťastia sa zakrátko ocitla veľká skupina rozvášnených osadníkov, kvôli ktorým muselo zasahovať viacero mužov zákona. Vodič bol podľa polície napadnutý kovovým predmetom.

Ilustračný obrázok k článku Muž (51) z nášho okresu zrazil dievčatko (8): Na mieste zrazu 200 osadníkov, dostal kovovou tyčou, ratovali ho policajti aj hasiči!
Zdroj: Dnes24.sk

Na Zemplíne došlo začiatkom týždňa k vážnej nehode. Vodič (51) zrazil podľa polície dievča (8). Po zrážke sa dostal podľa policajných informácií do konfliktu s 200 osadníkmi!

Vbehla mu pod auto

Polícia informovala, že k dopravnej nehode došlo v pondelok 21. 9. o 15:28 hod. na ceste I/50 v obci Trhovište v okrese Michalovce medzi nákladným autom zn. Škoda Praktik, ktoré šoféroval vodič (51) z okresu Košice a dievčatkom (8) z Trhovíšť. „Vodič viedol vozidlo smerom na obec Horovce, kde pri obchádzaní stojaceho nákladného motorového vozidla (pri predajni potravín) mu náhle (z pravej strany) spoza prednej časti stojaceho nákladného motorového vozidla vbehla do jazdnej dráhy chodkyňa,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. Ďalej doplnila, že po náraze chodkyňa spadla pod ľavú prednú časť vozidla.

„Podľa predbežnej lekárskej správy chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela ťažké zranenia s dobou liečenia cca 2 mesiace. U vodiča požitie alkoholu zistené nebolo, bez zranení,“ povedala Mésarová.

Na vozidle vznikla podľa polície škoda cca 100 eur. „V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. Do trestného konania bude pribratý znalec z odboru cestnej dopravy ako aj znalec z odboru zdravotníctva,“ informovala Mésarová. Pokračovala, že na základe záverov znaleckých posudkov poverený príslušník policajného zboru v danej veci rozhodne o ďalšom postupe v skrátenom vyšetrovaní. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú podľa polície predmetom vyšetrovania.

Muž sa obával o svoj život, keď prišlo 200 osadníkov

Hovorkyňa informovala, že policajná hliadka bola vyslaná k miestnej osade na miesto, kde došlo k dopravnej nehode, kde mal vodič na ceste zraziť dieťa.

„Na miesto dopravnej nehody v krátkom čase dorazili policajné hliadky, pričom sa na mieste nachádzalo asi 200 obyvateľov miestnej osady, dochádzalo tam k narušovaniu verejného poriadku, miestni obyvatelia bránili výkonu pracovníkov a vyhrážali sa vodičovi, ktorý bol účastníkom dopravnej nehody,“ uviedla Mésarová.

Podľa polície vodič v tom čase už sedel v ďalšom vozidle z dôvodu obavy z fyzického napadnutia miestnymi obyvateľmi. „Po krátkom čase na miesto prišli príslušníci hasičského zboru a ďalšie policajné hliadky. Po upokojení celej situácie vodič uviedol, že ešte pred príchodom policajných hliadok ho jeden z mužov fyzicky napadol železnou tyčou, ktorý ho udrel po ruke a nohe,“ doplnila informácie Mésarová. V tejto súvislosti poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví a prečin výtržníctvo.

„Nakoľko sa muž na mieste verejnosti prístupnom, a to na štátnej ceste v obci Trhovište najskôr slovne vyhrážal zabitím, vulgárne nadával a potom aj fyzicky napadol 51-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorý stál na kraji cesty,“ objasnila hovorkyňa. Doplnila, že osadník vodiča udrel kovovým nástavcom na kľúč zn. Gola do oblasti ruky, keď si chránil hlavu pred úderom. „Podľa predbežnej lekárskej správy napadnutý muž utrpel zlomeninu ruky s dobou liečenia v trvaní minimálne 10 dní. Iná škoda poškodenému mužovi spôsobená nebola,“ uviedla Mésarová. Z tohto skutku je podľa polície podozrivý 25-ročný miestny muž.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM