Lenka Fedorová Krimi

Mužov zákona už jedna vec riadne dopaľuje: Avizujú veľké kontroly v Košiciach!

Zdá sa, že košickým policajtom už dochádza trpezlivosť! V Košiciach a okolí tak ohlásili veľké kontroly. Čítajte kedy!

Ilustračný obrázok k článku Mužov zákona už jedna vec riadne dopaľuje: Avizujú veľké kontroly v Košiciach!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia dvíha varovný prst! V uplynulom týždni totiž zaznamenala na cestách Košického kraja až 45 dopravných nehôd, pri ktorých sa ťažko zranilo 7 osôb a ľahké zranenia utrpelo 20 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová.

,,Podľa dopravnej analýzy takmer 88 % dopravných nehôd z celkového počtu zavinili vodiči motorových vozidiel," uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej prezradila, najčastejšou príčinou dopravných nehôd je porušenie povinností vodiča, medzi ktoré patrí aj telefonovanie počas šoférovania. Na druhej priečke je nedovolená rýchlosť jazdy a nasleduje nesprávna jazda cez križovatku a nesprávna jazda v jazdných pruhoch.

Podľa polície tak už 24.októbra popoludní bude v okrese Košice okolie na cestách viac policajtov. 25. októbra bude dopravno-preventívna akcia v Košiciach zameraná na chodcov a v súvislosti s blížiacim sa sviatkom Všetkých svätých bude dohliadať na dopravno – bezpečnostnú situáciu zvýšený počet policajtov od piatka, 27. októbra tohto roku

,,Ak budeme všetci vzájomne dodržiavať pravidlá cestnej premávky a správať sa k sebe navzájom ohľaduplne, bude náš pohyb po ceste či chodníku bezpečný," upozorňuje na záver polícia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM