Kultúra

Na aké akcie vyraziť cez víkend? Tu sú naše tipy...

Čo s voľným časom už v piatok večer či cez víkend? Odporúčame vám siahnuť po niektorej z možností v Košiciach. Je z čoho vyberať...

Ilustračný obrázok k článku Na aké akcie vyraziť cez víkend? Tu sú naše tipy...
Zdroj: TASR

Šport

Verejné korčuľovanie – Milovníci korčuľovania sa môžu tešiť na ľadovú plochu pod holým nebom aj v našom meste. V Športovo-zábavnom areáli na Alejovej vás radi privítajú v sobotu aj v nedeľu od 10:00 do 12:00 hodiny a od 16:00 do 18:00 hodiny.

V 27.kole našej najvyššej hokejovej extraligy privítajú na svojom ľade HC Košice hokejistov zo Zvolena. Zápas sa uskutoční v nedeľu o 17:00.

Koncerty

Mojše band – Na Košičanov čaká koncert skupiny Mojše band, ktorý začína piatok o 20:00 hodine v priestoroch Tabačy – KulturFabrik. Na tomto koncerte sa bude prezentovať židovská hudba v jej rôznych žánroch a druhoch.

Jesenná harmónia 2013 – Benefičné podujatia sa uskutoční v nedeľu o 17:00 hodine v Dome umenia a predstaví sa na ňom aj Marián Lukáč – sólista opery ŠD Košice. Výťažok z koncertu pôjde na podporu nevidiacich a slabozrakých.

Kino

Babie leto – Snímka Babie leto zachytáva príbeh z mafiánskeho prostredia na košický spôsob. Ten predstavuje divokú jazdu ešte divokejším východom, miestnym podsvetím, rómskym getom a bočnými uličkami priamo v srdci hlavného mesta slovenskej periférie. Film môžete vidieť v piatok o 20:50 hodine v košickom Cinemaxe.

Divadlo

Móric Beňovský– Beňovský bol moreplavec, objaviteľ, spisovateľ, ktorý sa poznal s Casanovom, Benjaminom Franklinom, viedol korešpondenciu s Georgom Washingtonom, prvým americkým prezidentom, vedela o ňom Mária Terézia, Ľudovít XV., Jozef II., Ľudovít XVI. V piatok ožije jeho príbeh v košickom Štátnom divadle o 19:00 hodine, prostredníctvom svetovej premiéry pôvodného slovenského muzikálu Móric Beňovský.

Laci Strike Julio & Romea – Hiphopové tanečno – divadelné predstavenie môžete vidieť v piatok v divadle Cassia v Košiciach o 19:00 hodine.

Výstavy

Šestnásť spišských miest v rokoch 1412 – 1876 – Návštevníci majú možnosť prezrieť si výstavu venujúca sa životu a spoločenskému dianiu v spišských mestách a dedinách. Expozícia je umiestnená vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach vo výstavných priestoroch Galéria Bašta na Hrnčiarskej 7.

Paralelné príbehy – Budapešť a Košice – Východoslovenské múzeum v Košiciach predstavuje ďalšiu pozoruhodnú výstavu, ktorú otvoril maďarský minister zahraničných vecí spoločne s košickým županom Zdenkom Trebuľom. Výstava si dáva za cieľ predstaviť obe mestá ako centrá v rámci niekdajšej jednej ríše, ktoré v 19. storočí zaznamenali podobný pozoruhodný rozvoj. Diváci majú možnosť prísť počas celého víkendu.

Výstava šlabikárov – Spomínate si na svoju prvú školskú učebnicu? Ak nie určite vám ju pripomenie netradičná výstava šlabikárov a čítaniek. Na návštevníkov čakajú učebnice pre najmenších z najexotickejších kútov sveta. Spoznajte ako sa deti učia prvé písmenká v iných krajinách. Výstavu si môžete prezrieť v Knižnici pre mládež v Kasárňach/Kul­turparku v piatok do 18:00 hodiny v sobotu od 8:00 do 12:00 a v nedeľu od 14:00 do 18:00 hodiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM