Michal Lendel Kultúra

Na aké akcie vyraziť cez víkend? Tu sú naše tipy...

Ak nechcete víkend iba nečinne preležať doma, ale namiesto toho si vyjsť do spoločnosti či za kultúrou, máte šancu. V najbližších dňoch zažijeme v našom meste viacero všakovakých akcií. Možno si vyberiete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Na aké akcie vyraziť cez víkend? Tu sú naše tipy...
Zdroj: TASR

Šport

HC Košice – HK 36 Skalica – V piatok sa v domácej Steel aréne predstavia košickí oceliari, ktorí privítajú Skalicu. Začiatok stretnutia je o 18:00 hodine.

Good Angels Košice – ŽKK Novi Záhreb – Košický klub Good Angels nastúpi na zápas v rámci Stredoeurópskej ligy, kde sa stretne s tímom ŽKK Novi Záhreb. Stretnutie sa začne o 18:00 hodine v sobotu.

Verejné korčuľovanie – Milovníci korčuľovania sa môžu tešiť na ľadovú plochu pod holým nebom aj v našom meste. V Športovo-zábavnom areáli na Alejovej vás radi privítajú v sobotu aj v nedeľu od 10:00 do 12:00 hodiny a od 16:00 do 18:00 hodiny.

Divadlo

Peter Iľjič Čajkovskij: LUSKÁČIK – Na javisku Štátneho divadla Košice sa odohrá jedna z najkrajších baletných rozprávok, Luskáčik. Predstavenie sa uskutoční v nedeľu o 14:30 hodine v budove Štátneho divadla v Košiciach.

O bračekoch, sestričkách svätého Františka – Táto bábková hra je napísaná pre hercov a bábky. Predstavenie sa snaží ukázať svätého Františka, žijúci v dávnych časoch, ako miloval celý svet, a najmä jeho najmenších obyvateľov – zvieratká. Diváci sú očakávaní v nedeľu o 14:30 a 16:30 v budove Bábkového divadla v Košiciach.

Výstavy

Prints, Products & Projects – Austrian Design – V Slovenskom technickom múzeu v Košiciach od prebieha prierezová výstava, predstavujúca súčasnú dizajnérsku tvorbu rakúskych autorov a výrobcov. Návštevníci sa budú môcť na výstave oboznámiť s takmer 70 exponátmi – trojdimenzionálnymi produktmi, ilustráciami či prácami z oblasti komunikačného dizajnu. Výstava je otvorená každý deň do 17:00 hodiny.

Krása v kroji ukrytá – Výstava ponúka unikátnu zbierku originálnych vyše 100-ročných súčastí, ale aj celých abovských krojov. Expozícia je pre návštevníkov prístupná počas každého dňa od 15:30 do 19:30 hodiny v Kasárňach Kulturparku na Kukučínovej ulici.

British Express/Britský expres – Široká verejnosť sa zoznámi so súčasným, vo svete vysoko hodnoteným britským umením, ktoré je charakterizované rôznorodosťou foriem vytvorených diel a uvoľnenosťou autorských prístupov. Výstava prebieha v týchto dňoch v Kunsthalle/Hale umenia Košice a môžete ju navštíviť od 11:00 do 18:00 hodiny.

Exkurzie

Potulky mestom Košice – Barokové Košice –Pešia tematická prehliadka sa tentoraz zameriava na obdobie baroka, kedy boli v móde krivky. Milovníkom histórie bude predstavená najkrajšia architektúra, sochy a obrazy, ktoré vznikli pred 300 rokmi v našom meste. Prehliadky budú prebiehať v sobotu o 10:30, 11:00, 12:00, 14:00, 15:30, 16:00 a 17:00 hodine. V nedeľu sa začína o 12:00, 13:00, 14:00, 14:30, 15:30, 16:00 a 17:00 hodine. Zraz je pred vedeckou knižnicou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM