Zuzana Vajayová Rôzne

Na cestách minulý týždeň zomrelo šesť ľudí

Minulý týždeň na slovenských cestách došlo k 289 dopravným nehodám, pri ktorých zahynulo šesť ľudí. Medziročne sa počet nehôd v rovnakom období znížil až o 114, a počet mŕtvych o tri osoby.

TASR dnes o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Najviac dopravných nehôd v priebehu 37. týždňa evidoval Žilinský kraj (54), najmenej ich bolo v Banskobystrickom kraji (20). Ťažké zranenia utrpelo 28 osôb. Najmladšou minulotýždňovou obeťou bol 24-ročný vodič Octavie v okrese Svidník. „Pri predbiehaní sa snažil vyhnúť vozidlu odbáčajúcemu doľava, zišiel z cesty, narazil však do dopravnej značky a zvodidiel, nehodu neprežil,“ priblížila Baloghová. Naopak najstaršou obeťou bol 77-ročný vodič Škody 120 v okrese Komárno. Ten z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru a čelne narazil do odstaveného traktora.

Od začiatku tohto roka do nedele (11.9.) polícia zaznamenala celkom 10.265 dopravných nehôd, pri ktorých bolo ťažko zranených 739 a zomrelo 209 osôb. Medzi obeťami bolo 22 motocyklistov, 39 chodcov a 12 cyklistov. „Štatistické ukazovatele dopravnej nehodovosti sú historicky najnižšie s porovnateľnými obdobiami od roku 1993,“ uzavrela Baloghová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM