Lenka Fedorová Kultúra

Na chodníku slávy v Košiciach prvá plaketa: Osadil ju známy srbský herec

Festival Art Film Fest je v metropole východu veľkou udalosťou. V Košiciach tak možno stretnúť množstvo osobností slovenskej i zahraničnej filmovej scény. Jendou z nich je aj srbský herec Lazar Ristovski.

Ilustračný obrázok k článku Na chodníku slávy v Košiciach prvá plaketa: Osadil ju známy srbský herec
Zdroj: TASR

Filmový festival Art Film Fest sa 22. júna niesol v duchu výnimočnej chvíle. Srbský herec Lazar Ristovski v rámci filmového festivalu osadil na Chodníku slávy v Košiciach prvú plaketu Hercova misia.

Pamätné plakety Hercovej misie sú od tohto roka vsádzané do špeciálnych konštrukcií v pretekajúcom potôčiku na historickom námestí pred morovým stĺpom Immaculata. Informovala o tom PR manažérka AFF Košice 2016 Adriána Čahojová.

Ako ďalej uviedla, Ristovski v príhovore v prítomnosti fanúšikov zdôraznil, že od tohto dňa sám seba považuje za Košičana, keďže kúsok z neho aj po jeho odchode do Srbska už navždy ostane v Košiciach v podobe pamätnej plakety. Herec tiež prezradil viacero informácií o tvorbe svojho najnovšieho filmu Z druhej strany v réžii Zrinka Ogrestu, premiérovo uvedenom na tohtoročnom 24. ročníku AFF, kde stvárnil hlavnú úlohu.

„Počas rozhovorov tiež podotkol, že hoci je dnes už nielen hercom, ale i režisérom, producentom, scenáristom, najnovšie aj spisovateľom, najviac zo všetkého sa naďalej cíti byť hercom,“ dodala na záver Čahojová. V Kine Úsmev stihol Ristovski taktiež v rámci svojho bohatého programu osobne uviesť svoju úspešnú snímku Biele levy.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM