Lenka Fedorová Rôzne Správy

Na Dominikánskom námestí sa chystá jeden z najkrajších trhov: Podrobnosti vás presvedčia

Pre mnohých najkrajšie mesiace v roku už cítiť aj vo vzduchu. Trhy v srdci metropoly východu sa možno aj preto tešia každoročne veľkej obľube.

Ilustračný obrázok k článku Na Dominikánskom námestí sa chystá jeden z najkrajších trhov: Podrobnosti vás presvedčia
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Trhovisko na Dominikánskom námestí je miestom, na ktoré každoročne zavíta množstvo ľudí. Niet divu, veď jedinečnú atmosféru, akú možno zažiť v srdci Starého mesta, inde v Košiciach nezažijete. Kedy trhovisko zaháji tohtoročnú sezónu?

Ako je už zvykom, aj v tomto roku začne nová sezóna práve veľkonočnými trhmi. Očakáva sa na nich veľké množstvo ľudových remeselníkov, ktorí sa budú prezentovať jednak svojou zručnosťou pri predvádzaní svojho remesla, ako aj hotovými výrobkami.

Podľa informácii Starého mesta by na veľkonočných trhoch nemali chýbať typické veľkonočné dekorácie ako sú kraslice, rôzne ozdoby, korbáče, ale aj výrobky z prútia, dreva, tkané koberce, či šperky.

Návštevníci budú môcť vidieť rezbárov priamo počas výroby drevených plastík. Na trhu určite nájdete aj mliečne výrobky, skorú zelenina, kvety, ako aj veľkonočné dobroty.

Staromestské veľkonočné trhy sa otvoria 7. apríla tohto roku o 9:30 hod. a potrvajú do 8. apríla. Pri dobrom počasí poteší návštevníkov aj košiarik s ovečkami. Predstavia sa aj staromestskí škôlkari, seniori, zaspieva SSk Malina a svojím programom potešia aj deti z MŠ Tatranská, Rumanova a Zádielská.

Veľkonočné trhy tak budú predstavovať neoficiálne zahájenie tohtoročnej sezóny. Trhovisko otvorí oficiálne svoje brány po veľkonočných sviatkoch, keď sa naplno rozšíri tradičný predávaný sortiment.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM