Lukáš Zavacký Správy

Na Furči vyrástlo nové fit ihrisko: Vstup zadarmo a takéto vychytávky! FOTO

Košice sú plné stavenísk, na ktorých vyrastajú nové byty. Mnohým tento trend prekáža, pretože deti nemajú miesta na športovanie. Na Furči to nehrozí...

Ilustračný obrázok k článku Na Furči vyrástlo nové fit ihrisko: Vstup zadarmo a takéto vychytávky! FOTO
Zdroj: TASR

Fit ihrisko otvorilo svoje priestory 5. júna 2016. Udalosti sa zúčastnilo niekoľko zvedavcov zväčša z neďalekého okolia, ktorí si ho okamžite aj vyskúšali. Záujem oň je teda zjavný.

Čítajte tiež: Plánovaná športová multifunkčná hala na Terase: Práce ešte neodštartovali, čo na to investor?

„Vybudovali sme ho v lokalite pri gréckokatolíckom kostole z dotácie nadácie SPP, ktorú mestská časť získala vďaka hlasovaniu za tento projekt v minulom roku, ale aj z prostriedkov nášho rozpočtu,“ uviedol starosta spomenutého sídliska, Jozef Andrejčák.

„Súčasťou je 6 cvičiacich prvkov. Dva sa osadia v priebehu troch týždňov a lanová pyramída pre deti do konca júna. Veríme, že si nájde svojich priaznivcov a Furčania v rámci prechádzok naň zavítajú a zacvičia si,“ doplnil.

Mnohé takéto plochy sú však po otvorení spoplatnené, no podľa J. Andrejčáka tomu na uvedenom ihrisku tak nebude. Vstup je naň bezplatný a monitoruje ho bezpečnostná kamera.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Nové športové ihrisko na Furči
2
Galéria
Zdroj: Miestny úrad KE - DH
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM