Lukáš Zavacký Rôzne

Na košickom gymnáziu drali lavice známe mená: Študovala na ňom moderátorka Adriana Kmotríkova, kto ďalší?

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či ste náhodou nechodili na košickú školu, tak ako známe osobnosti z nášho mesta? Ak ste navštevovali Gymnázium Milana Rastislava Štefánika, potom si môžete povedať, že áno. O koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Na košickom gymnáziu drali lavice známe mená: Študovala na ňom moderátorka Adriana Kmotríkova, kto ďalší?
Zdroj: TASR

Spomenuté gymnázium, ktoré sídli na Námestí Ladislava Novomeského 4, sa môže pýšiť nielen svojou históriou, ktorá je skutočne bohatá, keďže patrí medzi najstaršie stredné školy na východe Slovenska, ale aj ľuďmi, ktorí na nej získali vzdelanie.

Jednou z nich je stále vysmiata blondína, ktorá je od roku 2004 moderátorkou hlavnej spravodajskej relácie TV JOJ, Adriana Kmotríková. Narodila sa v Košiciach a po štúdiu na zmienenom gymnáziu absolvovala 6 semestrov na Ekonomickej univerzite v Bratislave. V rámci svojej aktuálnej profesie pracovala aj vo verejnoprávnej televízii.

Gymnázium Milana Rastislava Štefánika navštevovali taktiež známi športovci. Napríklad Juraj Faith, ktorý hrával dlhé roky za hokejové mužstvo Košíc, momentálne zarezáva v Michalovciach či Zuzana Žirková, dlhoročná kapitánka Good Angels Košice.

A to nie je všetko. Škola môže byť hrdá aj na ďalších populárnych ľudí z rôznych oblastí. Za zmienku stojí spomenúť Sándora Máraia – spisovateľa, Michala Čičváka – akademického maliara, Štefana Kačmáryho – osobnosť vedy a techniky, Rudolfa Bauera – starostu MČ Košice západ, Ivana Timka – bubeníka kapely No Name, Tinu Csillághovú – speváčku a Alžbetu Štrkulovú – televíznu hlásateľku a 1. Miss Československa.

Môže vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM