Samospráva

Na Luník IX poputujú tisíce eur: Stavať sa bude bytovka i komunitné centrum

Na neslávne známom košickom sídlisku sa bude stavať. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo, ktoré podporilo rozšírenie Komunitného centra Luník IX a tiež výstavbu bytového domu. Uvažuje sa nad zapojením obyvateľov rómskeho sídliska do výstavby týchto projektov.

Ilustračný obrázok k článku Na Luník IX poputujú tisíce eur: Stavať sa bude bytovka i komunitné centrum
Zdroj: Webnoviny.sk

Košické mestské zastupiteľstvo dnes schválilo návrh viceprimátorky Renáty Lenártovej na rozšírenie priestorov nízkoprahového denného centra pre deti a rodinu – Komunitné centrum Luník IX. Podľa Lenártovej v tomto prípade bude využitý nenávratný finančný príspevok vo výške 202 000 eur, pričom spolufinancovanie mesta by nemalo prekročiť sumu 10 200 eur.

Ďalších 663 000 eur bude využitých na výstavbu bytového domu s dvanástimi bytovými jednotkami. „Máme už vytipovaných 18 rodín. Minimálne jeden člen rodiny musí byť zamestnaný. Pri postupnej asanácii bytových domov je nevyhnutné poskytnúť bývanie tým, ktorí v asanovaných domoch bývali a zároveň nie sú neplatičmi,“ povedala Lenártová.

Poslanec Miloš Ihnát, ktorý je splnomocnencom mesta pre riešenie problémov na Luníku IX vyhlásil, že nejakým spôsobom by mali byť do tohto procesu zapojení aj samotní obyvatelia tohto sídliska. „Aby ostatní občania mesta nepoukazovali na to, že na Luníku IX dostanú niečo zadarmo,“ poznamenal Ihnát.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM