Michal Lendel Krimi

Na sídlisku evakuovali žiakov aj pracovníkov: Anonym zavolal riaditeľke, že v škole je bomba

Anonymný telefonát oznámil riaditeľke školy na Terase, že v ich zariadení je bomba. Po evakuácii žiakov a pracovníkov školy nasledovala pyrotechnická prehliadka, počas ktorej sa výbušnina nenašla. Ochrancovia poriadku po páchateľovi intenzívne pátrajú.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku evakuovali žiakov aj pracovníkov: Anonym zavolal riaditeľke, že v škole je bomba
Zdroj: Webnoviny.sk

V stredu krátko po 10:00 hodine riaditeľke jednej zo základných škôl na sídlisku Terasa oznámil telefonicky anonym, že na škole je bomba. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, z objektu školy boli následne evakuovaní pracovníci i prítomné osoby. Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom.

„V zmysle zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá,“ konštatovala hovorkyňa, ktorá dodala, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy, kde je trestná sadzba na jeden až päť rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM