Webnoviny - Krimi

Na súdoch na východe Slovenska bomby nenašli

Asi o 08:30 zavolala neznáma žena na linku Krajského súdu v Košiciach, že na súdoch v Košiciach, Prešove a Michalovciach sú umiestené bomby.

(WEBNOVINY) – Na súdoch v Košiciach, Prešove a Michalovciach hľadali dnes dopoludnia bomby. Privolaní policajti však pri prehliadke priestorov žiadne výbušné systémy nenašli.

Asi o 08:30 zavolala neznáma žena na linku Krajského súdu v Košiciach, že na týchto súdoch je umiestená výbušnina.

Žena volala z verejného automatu na križovatke ulíc Havlíčkova a Komenského v Košiciach, informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Pracovníci krajského aj okresného súdu v Prešove sa napoludnie vrátili na svoje pracoviská. Ani v jednej zo súdnych budov na Hlavnej a Grešovej ulici v Prešove sa žiadna bomba nenašla. Budovy prehľadali policajti s vycvičenými psami aj pyrotechnici.

Agentúre SITA to potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Karnišová. Hovorca prešovských súdov Michal Drimák potvrdil, že pracovníci prešovských súdov sú už vo svojich kanceláriách. Popoludní sa bude riadne pojednávať podľa rozpisu súdu. Účastníkov konaní, ktorí sa mali zúčastniť pojednávaní dnes dopoludnia, budú musieť predvolať v náhradnom termíne.

Do práce sa vrátili aj pracovníci košických súdov a Okresného súdu v Michalovciach. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová, z budovy košických súdov na Štúrovej museli evakuovať asi 400 zamestnancov, účastníkov pojednávaní a iných osôb. O 10:30 boli tieto priestory sprístupnené sudcom a zamestnancom a o 11:00 aj verejnosti. Evakuovať museli aj ľudí na michalovskom okresnom súde. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre šírenie poplašnej správy, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM