Lenka Fedorová Správy

Na Terase ozdobia gigantickú kraslicu: Na programe však bude oveľa viac!

Na dvere už klope Veľká noc a k nej neodmysliteľne patrí maľovanie kraslíc. A v Košiciach vymaľujú rovno jednu gigantickú!

Ilustračný obrázok k článku Na Terase ozdobia gigantickú kraslicu: Na programe však bude oveľa viac!
Zdroj: TASR

Zdá sa, že zima ešte v našom mesta nestratila moc, napriek tomu sa už sviatky Veľkej noci nezadržateľne blížia. Košičania tak budú môcť zažiť predveľkonočnú atmosféru už počas nadchádzajúceho víkendu.

Na Terase sa 23. až 25. marca už tradične uskutočnia Remeselné trhy. Po čas nich, 25. marca o 15:00 hod. obyvatelia Terasy spoločnými silami ozdobia obrovskú, 2,5 m vysokú kraslicu. ,,Čím viac ozdôb, odkazov či malieb na kraslici vytvoríme, tým jedinečnejšia tá naša, Terasanská kraslica ostane pre pohľady až do konca veľkonočných sviatkov," uviedli k akcii organizátori.

Ako ďalej prezradili, okrem toho sa deti môžu tešiť na tvorivé dielne, súťaže či maľovanie na tvár, ktoré bude v rukách animátorov zo Súkromnej strednej odbornej školy Bukovecká 17 v Košiciach.

Na trhoch nebude chýbať ani starostovská štrúdľa. ,,Oceníme však aj vaše vlastné pekárske výtvory návštevníkov. Stačí doniesť pár kúskov vášho obľúbeného koláčika a podeliť sa o svoju pochúťku s ostatnými," informujú ďalej organizátori a dodávajú, že v prípade nepriaznivého počasia sa akcia presúva do obchodného centra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM