Richard Rovinsky Rôzne

Na troch ZŠ prebieha kompletná výmena okien

Žiaci prídu po víkende do vynovených škôl.

Spolu takmer 1500 žiakom troch košických Základných škôl (ZŠ) Polianska, Gemerská a Novomeského bude už počas nadchádzajúcej zimy v škole teplejšie. Mesto dalo totiž na uvedených troch školách vymeniť všetky okná, spolu vyše 1600 kusov, vrátane vchodových dverí. Kompletná výmena okien má školám ušetriť približne tretinu ich nákladov na teplo.
Už v piatok (13.11.) odovzdala dodávateľská firma zrealizované dielo na ZŠ Polianska na Podhradovej v mestskej časti Sever. Výmena okien tam trvala približne mesiac.
„Vyučovací proces narušený nebol aj vďaka dobre zvládnutej organizácii vyučovania vedením ZŠ. Práce prebiehali aj počas víkendov. Zo školy máme vysoko pozitívne reakcie na zlepšenie podmienok a zvýšenie komfortu. Deti, učitelia, pracovníci školskej jedálne i ostatní zamestnanci už v týchto dňoch výrazne pociťujú zvýšenie teploty a zamedzenie úniku tepla, čo sa premietne aj do úspory,“ uviedla vedúca oddelenia školstva na Magistráte mesta Košice Helena Jeníková.
Riaditeľ Strediska služieb škole Imrich Weiszer doplnil, že výmenu okien na ďalších dvoch mestských školách, ZŠ Novomeského v Starom Meste a na ZŠ Gemerská na Juhu, kde sa práce začali v októbri, majú ukončiť do konca novembra. Náklady mesta Košice na kompletnú výmenu okien a zníženie energetickej náročnosti budov uvedených troch škôl predstavujú približne 1,7 milióna eur (51,21 milióna Sk).
Ako informoval zástupca riaditeľa magistrátu a vedúci oddelenia strategického rozvoja Vladimír Šalitroš, v nasledujúcom období pripravuje mesto rekonštrukcie a modernizácie ďalších deviatich škôl, na ktoré boli mestu v uplynulých mesiacoch schválené z fondov Európskej únie finančné prostriedky v celkovej výške 11,7 milióna eur (352,47 milió­na Sk).

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM