Rôzne

Na veľtrhu podnikateľských talentov v Košiciach ocenili študentské firmy

Najlepšie študentské firmy vyhlásili na 22. ročníku JA Veľtrhu podnikateľských talentov v Košiciach. Najviac ocenení na celoslovenskej súťaži získala JA Firma Assum z Gymnázia Poštová Košice.

Ilustračný obrázok k článku Na veľtrhu podnikateľských talentov v Košiciach ocenili študentské firmy
Zdroj: Dnes24.sk

Takmer 250 stredoškolákov zo 48 JA Firiem prezentovalo na veľtrhu výsledky svojho podnikania. Súťaž každý rok organizuje nezisková vzdelávacia organizácia JA Slovensko.

Odborná porota, zložená z partnerov a podporovateľov veľtrhu, udelila ocenenia v piatich hlavných kategóriách a dve výberové ocenenia. Najlepšiu firmu vyberala aj študentská porota. Osem tímov zároveň postúpilo do finále, ktoré sa bude konať 11. mája v Bratislave. Víťaz získa miestenku na medzinárodné finále Company of the Year Competition v Bruseli. TASR o tom informovala PR manažérka JA Slovensko Ľubomíra Schlosserová.

Prestížne ocenenie TOP študentský tím Aplikovanej ekonómie patrí študentskému tímu FORCE zo Strednej priemyselnej školy v Dubnici nad Váhom za mimoriadnu tvorivosť, odvahu a podnikavosť. Udelia ho na výročnom zasadnutí Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) 20. apríla v Bratislave.

Možnosť prezentovať sa na veľtrhu podnikateľských talentov mali všetky školy, ktoré v školskom roku 2016/2017 vedú študentskú firmu v rámci vzdelávacích programov JA Aplikovaná ekonómia alebo JA Podnikanie v cestovnom ruchu II. Podujatie sa konalo pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku.

Podľa generálneho riaditeľa JA Slovensko Adama Šepetku podnikateľské vzdelávanie nemôže prebiehať izolovane od vonkajšieho sveta školy. Vyžaduje si partnerskú spoluprácu s externými organizáciami s cieľom umožniť vzdelávanie sa inými spôsobmi, ako napríklad skúsenosťou a zážitkom.

„Týmto spôsobom už 25 rokov odovzdávame a rozvíjame podnikateľské kompetencie u mladých ľudí na Slovensku. Ide o schopnosti identifikovať a využiť príležitosti, plánovať a riadiť kreatívne procesy, ktoré majú kultúrnu, spoločenskú alebo finančnú hodnotu. V súčasnosti sú životne dôležité pre každého mladého človeka na trhu práce,“ uviedol Šepetka.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM