Lenka Fedorová Kultúra

Najkrajší mesiac v Košiciach s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Košiciach s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Zdroj: TASR

VSE CITY RUN Košice

4. máj 2016 o 10:00, Akcie v Košiciach

Aktívny pohyb a zmena životného štýlu nie je len frázou, ale v Košiciach sa stáva aj realitou. Projekt motivuje mladých ľudí žiť zdravo, mať dostatok pohybu a podporovať tým svoje zdravie.

HABERA & TEAM TOUR 2016

4. máj 2016 o 20:00, Steel Aréna Košice

Slovenská hudobná legenda Paľo Habera vyráža na turné. So svojou kapelou absolvuje koncertnú šnúru a nevynechá ani metropolu východu. Núdza nebude o jeho najväčšie hity, ktoré mu pomôže zaspievať fantastické košické publikum.

DOMA U HITLEROVCOV: HISTORKY Z KUCHYNE

5. máj 2016 o 19:00, Malá scéna

Arnošt Goldflam pripraví špeciálne pre naše mesto slovenskú adaptáciu hry Doma u Hitlerovcov, v ktorej sa niektoré biele miesta údajne miestami až začiernia. Predstavenie je fikciou, ktorá sa s groteskným humorom vracia k obdobiu druhej svetovej vojny.

AERO MOTO RETRO SHOW

6. máj 2016 o 15:00, Aeroklub Košice

Tento deň prinesie pre všetkých nadšencov leteckej akrobacie unikátny zážitok. Letecký deň prinesie pozemnú a vzdušnú rekonštrukciu bitiek 2 svetovej vojny, pyrotechnické efekty, bohatý kultúrny program, detské atrakcie i ohňostroj.

HOKEJOVÉ MESTEČKO 2016

14. mája 2016, Amfiteáter

MS v hokeji 2016 – Košičania sú národ hokejový, a tak im mesto aj tento rok pripravilo možnosť sledovať hokejové zápasy na veľkoplošnom premietaní na Amfiku. Nebudú chýbať vystúpenia hudobných skupín a sprievodné slová moderátora.

DNI TERASY

18. mája 2016 – 29. máj 2016, Košice-Západ

Aj Terasa oslávi svoje narodeniny. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie. O bohatý program sa postarájú rozprávkoví maskoti, pivný festival, živá farma, orientačný beh v parku, odovzdávanie výročných cien, deň otvorených dverí na Miestnom úrade, koncerty, ako aj oslavy dňa detí.

SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

18. mája 2016 o 19:00, GESS Klub

18. mája sa v Košiciach ponesie v duchu súťaže autorskej tvorby hudobných interprétov. Pôjde už o šiesty ročník tohto podujatia, na ktorom si zmerajú sily nadaní hudobníci.

DESMOD

20. mája 2016 o 19:30, Akcie v Košiciach

Po dlhšej odmlke sa úspešná rocková kapely Desmod vráti do Košíc. Príďte si zaspievať známe hity ako aj hudobnú novinku Anjel. Predkapelou bude košické zoskupenie Grey dogs, coverová kapela, ktorá hrá hlavne hity 80. rokov.

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ 2016

21. mája 2016, Akcie v Košiciach

21. máj bude dňom, kedy sa na celom Slovensku uskutoční jedinečná udalosť. Dvere múzeí a galérií zostanú v sobotu otvorené pre návštevníkov do neskorých večerných a nočných hodín, aby im umožnili prehliadku expozícií.

RETRO FILM FEST

24. máj 2016 o 20:30, Amfiteáter

Na Amfiteáter sa vracia aj obľúbené premietanie filmových hitov. Tentokrát vás Amfik pozýva na jeden z najkultovejších hollywoodskych filmov všetkých čias, ktorý sa odohráva počas II. svetovej vojny na neokupovanom území Maroka v Casablance. Film získal troch Oscarov – za najlepší film, réžiu a scenár.

FOTO: ILUSTRAČNÉ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM