Lenka Fedorová Rôzne

Najnovšie čísla z Košíc siahajú na rekordy: Turisti z Japonska, Číny, či Indie!

Zdá sa, že Košice lákajú zahraničných turistov čoraz viac. Dôkazom je zvyšujúci sa záujem o ubytovanie v košických hoteloch v minulom roku.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie čísla z Košíc siahajú na rekordy: Turisti z Japonska, Číny, či Indie!
Zdroj: TASR

Uplynulý rok 2016 bol pre Košice z hľadiska rozvoja cestovného ruchu veľmi úspešný. Svedčia o tom aj štatistické údaje o počte domácich a zahraničných návštevníkov, ktorí využili služby ubytovacích zariadení cestovného ruchu.

Ako informovala Emília Čičváková zo Štatistického úradu, každý druhý návštevník Košického kraja sa ubytoval v niektorom z hotelov alebo penziónov Košíc.

Počet takmer 185 tisíc ubytovaných návštevníkov bol v Košiciach najvyšší od roku 2007, teda za posledných desať rokov.

Oproti predchádzajúcemu roku tak počet návštevníkov vzrástol o 30,5 tisíc. Z celkového počtu ubytovaných návštevníkov bolo vyše 75 tisíc cudzincov.

Podľa informácií Štatistického úradu bol každý piaty zahraničný návštevník z Českej republiky, každý desiaty z Poľska. Z Maďarska, Ukrajiny a vzdialenejšieho Nemecka pricestovalo približne po 8 % návštevníkov.

Košice navštívili aj hostia z exotickejších krajín, ako Japonsko (593), Čína (526), India (146), Brazília (250), Izrael (1 033) a ďalších.

„Ubytovaní hostia strávili v našom meste spolu vyše 350 tisíc nocí, priemerne jeden návštevník asi 1,9 noci. Pozícia Košíc na priesečníku obchodných ciest, s kultúrnym a historickým bohatstvom a dostupnosťou leteckej dopravy vytvára potenciál pre ďalší rozvoj cestovného ruchu v tomto regióne,“ uviedla na záver Čičváková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM