Lukáš Zavacký Rôzne

Najobľúbenejšia učiteľka košického gymnázia Andrea prehovorila: Študenti ma vedia naštartovať!

Aj vy máte svojich obľúbených učiteľov alebo ste ich niekedy mali? Ako všetky stredné školy v Košiciach, aj na Gymnáziu Poštová 9 takých nájdete. Učiteľka s najväčšími sympatiami u žiakov nám prezradila ako na to. Určite čítajte ďalej!

Ilustračný obrázok k článku Najobľúbenejšia učiteľka košického gymnázia Andrea prehovorila: Študenti ma vedia naštartovať!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám priniesli anketu o najobľúbenejšieho učiteľa spomenutého gymnázia. Jej víťazom sa stala s veľkým náskokom Mgr. Andrea Furinová, ktorá dostala viac než polovicu hlasov študentov.

Tatranskí kamzíci pomohli

Na otázku, ako reagovala na tento úspech, odpovedala takto: „Prekvapilo ma to najmä kvôli tomu, že aktuálne učím zo sedemnástich tried iba v štyroch, a to sú ešte polovičné skupiny na angličtinu. Ale tým, že robím rôzne aktivity, tak zrejme tá obľúbenosť alebo to, že máme k sebe nejakým spôsobom bližšie a venujem sa žiakom aj vo voľnom čase v mojom krúžku Tatranskí kamzíci, keď chodíme pravidelne soboty lyžovať alebo snoubordovať, tak to mohlo k tomu prispieť,“ priznala so stálym úsmevom na tvári.

Treba byť prísny i chápavý

Teórií to ako vyučovať žiakov tak, aby boli spokojní a spokojný bol aj vyučujúci je mnoho. Ako si však získať ich sympatie, na to má recept aj Mgr. A. Furinová.

„Mám na to jednu súčasnú a praktickú skúsenosť, že náročný učiteľ je nepopulárny učiteľ,“ priznala bez okolkov, no pokračovala, „tí, ktorých učím ma poznajú, že som náročná, ale viem byť aj ľudská a chápavá. Viem sa tiež so študentmi dohodnúť na nejakých kompromisoch. To je však kvôli tomu, že človek ich chce niečo naučiť do reálneho života. Ja som angličtinárka a viem, že cudzí jazyk dnes potrebujú všade.“

Študenti môžu byť motiváciou

Na Gymnáziu Poštová 9 pôsobí táto milá pedagogička už od roku 1995 a niekto by mohol povedať, že práca so študentmi môže pre učiteľa neskôr stať stereotypnou. Práve tí jej dodávajú potrebnú energiu.

„Na našej škole sú fantastickí študenti, s ktorými sa dá vychádzať. Je to taká spätná motivácia pre mňa. Pri tom súčasnom systéme školstva sa človeku možno niekedy nechce, ale žiaci ma stále vedia opätovne naštartovať,“ povedala Mgr. A. Furinová, ktorá zároveň priznala, že už v minulosti zažila mnoho úžasných chvíľ so svojimi žiakmi. Napríklad keď spolu s vedením školy zosnovali jej únos a pripravili jej nezabudnuteľnú oslavu okrúhlych narodenín.

Môže vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM