Lukáš Zavacký Rôzne

Najpočetnejšie sídlisko v Košiciach na FOTOGRAFIÁCH: 5 znakov, podľa ktorých spoznáte Terasu

Toto musí poznať každý obyvateľ Terasy! Vybrali sme si známu lokalitu a budovy, ktoré každému okamžite napadnú pri vyslovení názvu najpočetnejšej mestskej časti v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Najpočetnejšie sídlisko v Košiciach na FOTOGRAFIÁCH: 5 znakov, podľa ktorých spoznáte Terasu
Zdroj: Simona Lazorová

Nefungujúce kino

Kino Družba bezpochyby patrí k Terase. Aj keď už dlhú dobu len chátra. Vzniklo v 70. rokoch minulého storočia a o nejaký čas by sa malo dočkať po renovácii opätovného otvorenia. Termíny sa však stále posúvajú, investor ho momentálne odhaduje na rok 2019.

Obrovský nákupák na námestí

Obľúbeným miestom obyvateľov sídliska je nákupné centrum OC Galéria, ktoré pred niekoľkými rokmi zrealizovalo prístavbu. Teraz je to jedna z najmodernejších budov, ktoré ho zdobia. Nachádzajú sa tu desiatky obchodov s rôznym tovarom či službami. Pred ňou je námestie, na ktorom onedlho vyrastie veľká letná pláž.

Rušná ulica s kruhovým objazdom

Moldavská cesta. Stále plná ulica áut, na ktorej je pokoj, dá sa povedať, len v noci. Každý Košičan si ju ihneď spojí s Terasou a spomenie si určite na kruhový objazd, na ktorý sa sťažuje množstvo ľudí pre hustotu premávky. Prechádza ním dokonca električka.

Košický parlament

Bývalé sídlo straníckych orgánov, Magistrát mesta Košice, práve v minulom roku oslávilo svoju tridsiatku. Presne 25. januára 1985 sa uviedlo do prevádzky, no svoje počiatočné poslanie vykonávalo len približne päť rokov. Je miestom samosprávy, no sídli v ňom aj pošta, dá sa v ňom najesť, ale i čo to nakúpiť.

Miesto pre pacientov

Neoddeliteľnou súčasťou Terasy je i pracovisko Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice. Nachádza sa na Triede SNP 1, druhá budova je v inej časti mesta – na Rastislavovej 43. Dohromady má podľa svojej internetovej stránky 1356 lôžok a približne 3680 zamestnancov.

Môže vás zaujímať:

Terasa zachytená na fotografiách
5
Galéria
Zdroj: Simona Lazorová
Čo vám napadne, ak sa vás niekto opýta na Terasu v Košiciach? Kino Družba
Magistrát mesta Košice
Moldavská cesta
OC Galéria
Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM