Alexandra Kolínská Krimi

Najskôr šokujúci telefonát, vzápätí prehliadky súdov: V Košiciach museli evakuovať ľudí!

Šokujúci telefonát! Do pozoru dostalo policajtov aj pracovníkov súdov telefonické oznámenie, že o desať minút v Košiciach na súde vybuchne bomba. Došlo aj na evakuáciu.

Ilustračný obrázok k článku Najskôr šokujúci telefonát, vzápätí prehliadky súdov: V Košiciach museli evakuovať ľudí!
Zdroj: TASR

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v pondelok ráno o 9:00 hodine telefonicky oznámil na tiesňovú linku 158 polície v Michalovciach, že o 10 minút v budove súdu v Košiciach vybuchne bomba. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite boli z budovy súdov evakuovaní pracovníci i prítomné osoby. Pyrotechnické prehliadky priestorov súdov boli ukončené pred 12-tou hodinou s negatívnym výsledkom.

„Páchateľ svojím konaním úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia pracovníkov súdov v Košiciach tým, že rozširoval poplašnú správu o ktorej vedel, že nie je pravdivá. V tejto súvislosti polícia v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Za takýto čin hrozí páchateľovi pobyt za mrežami na jeden až päť rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM