Lukáš Zavacký Správy

Najväčšia školská olympiáda práve v Košiciach: Zapoja sa tisícky žiakov, možnosť pre znevýhodnených!

Košice, ktoré sa tento rok hrdia titulom Európske mesto športu 2016, už tradične organizujú školskú olympiádu, najväčšiu svojho druhu na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia školská olympiáda práve v Košiciach: Zapoja sa tisícky žiakov, možnosť pre znevýhodnených!
Zdroj: TASR

Sú jediným mestom v našej krajine, ktoré má systematickú Školskú športovú ligu (ŠŠL) pre žiakov základných, respektíve stredných škôl v celkovo 14 športoch. Deti si v nej počas celého školského roka môžu bezplatne zašportovať a kluby si v jej rámci môžu hľadať talenty.

„Uvedený koncept je určený pre mladých zo sociálne slabších rodín, ktoré nemajú finančné prostriedky na platenie tréningov, ale aj pre tých, ktorí sa ťažšie asociujú do nového prostredia,“ uviedol Ivan Šulek, zakladateľ a riaditeľ projektu.

„V septembri tohto roka začne písať svoju už desaťročnú históriu. Mesto Košice v roku 2006 začínalo ligu v iba štyroch základných športoch – atletika, plávanie, futbal a basketbal. Dnes je ich 14 a každý rok sa do nich zapája okolo 3000 mladých ľudí,“ priblížil ďalej. Od začiatku školskej športovej ligy prešlo pravidelnými súťažami viac ako 25 tisíc žiakov, ale aj malých predškolákov.

Konať sa i tentoraz budú finálové súťaže ako vyvrcholenie Školskej športovej ligy vo volejbale, prehadzovanej, mini-vybíjanej, mini-hádzanej, streľbe zo vzduchovky, plávaní, inline korčuľovaní, futsale, futbale, basketbale, florbale, stolnom tenise, hokejbale a atletike – behu.

Vyhodnotenie a záverečný ceremoniál sa uskutoční v pondelok 6. júna, kde si deti z rúk primátora mesta Richarda Rašiho a sponzorov preberú diplomy a medaily. Hlavným organizátorom pravidelných súťaží pre žiakov škôl je mesto Košice prostredníctvom Centra voľného času a Občianske združenie Zober loptu, nie drogy.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM