Lukáš Zavacký Kultúra

Košický archív otvorí svoje brány: Najvzácnejšie listiny a dokumenty na dosah

Zaujímajú vás dejiny metropoly východu? Potom nesmiete chýbať na netradičnej akcii, ktorá sa uskutoční priamo v Archíve mesta Košice.

Ilustračný obrázok k článku Košický archív otvorí svoje brány: Najvzácnejšie listiny a dokumenty na dosah
Zdroj: TASR

Centrum východu Slovenska má výnimočné kultúrne dedičstvo. Disponuje bohatou históriou a pamiatkami, ktoré sú jeho neoddeliteľnou súčasťou. V súčasnosti dokonca nesie titul Európske mesto športu 2016. A práve na tento aspekt sa zameria výstava, no deň predtým sa všetci môžu tešiť na deň otvorených dverí.

Archív, ktorý sídli na Kováčskej 20, otvorí svoje brány už 19. októbra 2016, a to od 9:00 do 16:00. Návštevníci budú doň môcť vstupovať počas každej celej hodiny a prezrieť si najvzácnejšie a najvýznamnejšie listiny, ktoré nie sú bežne prístupné verejnosti. Organizátori však sľubujú, že k dispozícii budú aj ďalšie zaujímavosti.

Spomenutá výstava na rovnakom mieste, ktorá potrvá až do 30. novembra 2016, bude mapovať košický šport od zriadenia najstarších spolkov a klubov. „Súčasťou budú aj sprievodné texty o najdôležitejších udalostiach i osobnostiach. Výstavné panely a dokumenty sa zvlášť venujú maratónu, hokeju a futbalu,“ priblížila pre web mesta vedúca archívu, Maria Hajduová.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM