Lenka Fedorová Rôzne Správy

Najzábavnejšie akcie pre malých Košičanov: Množstvo lákadiel, stačí vybrať!

Jeseň, to nemusia byť len školské povinnosti. Vezmite svoje ratolesti von, metropola východu i jej okolie láka nevšednými jesennými akciami.

Ilustračný obrázok k článku Najzábavnejšie akcie pre malých Košičanov: Množstvo lákadiel, stačí vybrať!
5
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Jeseň sa ukázala v plnej sile, avšak nemusíte ju tráviť doma. Najmä, ak máte doma neposedné deti, ktoré neustále niečo vymýšľajú. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a vyrazte si na niektoré z množstva zaujímavých akcií, ktoré ponúka metropola východu.

Verejné korčuľovanie

Nadišiel čas vytiahnuť zo skrine korčule! Aj napriek tomu, že ešte nie sme ani v polovici októbra, ponúka Crow Arena možnosť verejného korčuľovania. Urobiť tak môžete každú sobotu a nedeľu v časoch od 15:30 do 16:45.

Hvezdáreň a planetárium

Hvezdáreň a planetárium na Popradskej ulici ponúka deťom zaujímavý zážitok aj na jeseň. 15. októbra od 14:00 do 19:00 hodiny je na programe Astro sobota v Planetáriu s témou Mesiac, ktorá je určená deťom a ich rodičom. 27. októbra o 19:00 hodine pripravilo program Obloha dnes, určený pre väčšie deti a mládež.

Prvý nosičský trh v Košiciach

Prvý nosičský trh v Košiciach! Všetci si prídete na svoje, či už v podobe šatky, nosiča, oblečenia, ktoré Vám umožní dojčiť bez zbytočného vyzliekania, alebo prezimovať s dieťaťom v náručí. Trh sa uskutoční 15. októbra 2016 od 10:00 do 17:00 hodiny na Gymnáziu na Alejovej 1.

Pátrač Tino Párty

Program je určený pre všetkých zvedavcov a sprevádzať ním bude Milan Kolcun, ktorý každý mesiac usporadúva Potulky mestom Košice. Na tejto detskej párty čaká vás a vaše deti výstava detských obrázkov, krst novej pátračskej brožúry, kúzelník Gabi, pátračské hry a súťaže, mini kadernícky salón, tvorivé dielne, tombola, zvieratká z balónov, diskotéka a mnoho ďalších atrakcií. Párty sa uskutoční 15. októbra v Kultúrnom stredisku Jazero.

Margecianske fajnoty

S jedlom rastie chuť, hovorí známe príslovie. Svoje o tom vedia aj Margecančania, ktorí už o pár dní usporiadajú veľkú hodovú slávnosť. Ak ste ešte nejedli trešeninu či beľuše, tento rok ich budete mať jedinečnú príležitosť ochutnať. Pri príležitosti osláv 80. výročia dokončenia železničnej trate Margecany – Červená skala bude o 8:15 pripravený odchod historického vláčika z Košíc smerom na Mníšek and Hnilcom. Ten bude premávať aj na trati Mníšek nad Hnilcom – Gelnica a Gelnica – Margecany a späť. Poduajtie sa uskutoční už 15. – 16. októbra v Margecanoch.

Zdroj: TASR

Bociany

S rozprávkami u detí zabodujete vždy. Bociany kedysi nosili deti, teraz doručujú balíčky. Najlepší bocian Junior má byť povýšený, avšak omylom zapne stroj na výrobu detí. Junior a jeho kamarátka Tulip sa tak rozhodnú doručiť dieťa skôr, ako sa o aktivácii stroja dozvie jeho šéf. Začína tak dobrodružná cesta! V Cinemaxe v 2D aj v 3D.

Festival Babie leto

22. október bude v Družstevnej pri Hornáde patriť podujatiu určenému pre celé rodiny. V priestoroch prírodnej záhrady Ekocentra a Hobitieho domu sa môžete tešiť na koncerty, premietania fotografií z ciest, prechodový rituál labyrintom, výstavy a iné.

Tekvicová nedeľa na železnici

Posledné jesenné jazdy ponúkne detská železnica počas Tekvicovej nedele 30. októbra. Rozlúčka s vydarenou sezónou tak bude vo veľkom štýle, vítané budú akékoľvek netradičné masky a kostými. Vlak bude z Čermeľa odchádzať o 11:20, 13:20 a 15:20.

Foto: Ilustračné

Mimoni z tekvíc.
Mimoni z tekvíc. / Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM