Správy

Naozaj humorné chvíle v Univerzitnej nemocnici: Sestrička Vydarená a doktor Dodo Cikaj na vizite :)

Neútešnú situáciu malých pacientov prišli v košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) zmeniť klauni. Okrem vždy dobrej nálady priniesli tentoraz aj darčekové koše plné humoru. Podobný prístup k deťom v nemocniciach oceňujú aj odborníci.

Ilustračný obrázok k článku Naozaj humorné chvíle v Univerzitnej nemocnici: Sestrička Vydarená a doktor Dodo Cikaj na vizite :)
Zdroj: TASR

Pacientov Kliniky hematológie a onkohematológie (KHaOH) UNLP prišli dnes rozveseliť zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors. V zložení sestrička Vydarená a doktor Dodo Cikaj rozdávali na spestrenie dlhého pobytu v nemocnici darčekové „Koše plné humoru“.

Úsmevy na tvárach malých pacientov

Pacienti v nich našli rôzne knihy, spoločenské hry, krížovky, hlavolamy, ohrievacie vankúšiky na ruky, hracie karty, masážne loptičky, CD-čka či vianočné pohľadnice. Obsah košov im tak pomôže dodať novú energiu i od srdca sa zasmiať, informovala hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

„Prítomnosť klaunov navodila medzi pacientmi príjemnú atmosféru, ktorá je pre liečbu veľmi dôležitá. Spokojnosť pacientov a dobrá nálada pomáhajú nielen pacientom, ale aj personálu, a preto úsmevy boli nielen na tvárach chorých, ale aj našich sestričiek,“ zhodnotila nevšednú návštevu vedúca sestra KHaOH Jana Bocková.

Riaditeľka občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors Zuzana Ambro doplnila, že klauni väčšinou navštevujú detských pacientov. „Preto je skvelé vidieť, že aj dospelí sa napriek ťažkej životnej situácii dokážu uvoľniť, zasmiať a zabaviť. Snáď im úsmev na tvári vydrží dlhšie práve vďaka zábavnému obsahu Košov plných humoru,“ uviedla.

Celé dni bez blízkych…

Podľa primárky kliniky Natálie Štecovej je na oddeleniach ako je KHaOH potrebná psychoterapia. „Mnohí naši pacienti sú celé dni aj týždne bez prítomnosti príbuzných, preto akýkoľvek pozitívny podnet z okolia je pre nich povzbudením. Návštevu Červených nosov by sme preto uvítali aj častejšie,“ povedala.

Zdravotní klauni navštívili pacientov UNLP už po tretí raz. Prvýkrát obdarili detských pacientov Psychiatrickej kliniky pred tromi rokmi. S projektom Kôš plný humoru prišli na KHaOH po druhý raz a v UNLP rozdali doposiaľ 140 košov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM