Alexandra Kolínská Rôzne

Nasadenie, ktoré si zaslúži uznanie: Týmto sestričkám z košických nemocníc sa ho dostalo

Je veľkou poctou byť za svoju prácu odmenený ocenením. V Košiciach pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier odovzdávali významné ocenenia košickým sestričkám, pozrite ktorým!

Ilustračný obrázok k článku Nasadenie, ktoré si zaslúži uznanie: Týmto sestričkám z košických nemocníc sa ho dostalo
Zdroj: TASR

V Historickej radnici v Košiciach sa nedávno už po deviatykrát uskutočnilo jedno z najprestížnejších podujatí pre učiteľov na Slovensku Zlatý Amos. Myšlienka tohto podujatia je vyzdvihnúť vzťah učiteľ – žiak. Viac sa dočítate v článku Zlatý Amos 2015 OBRAZOM: Košickí učitelia na popredných priečkach, máme aj TOP sympaťáka :). Tentokrát sa však ceny rozdávali sestričkám.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, usporiadala Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek Košice I a Košice II, v spolupráci s Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura Košice (UNLP) slávnostný odborný seminár, spojený s udeľovaním ocenenia Biele srdce sestrám a pôrodným asistentkám za významný prínos v ošetrovateľstve.

„Symbol Biele srdce spája a zjednocuje sestry z celého sveta a vo svojej podstate charakterizuje starostlivosť, poznanie a ľudskosť, ktoré sú najobsiahlejšou časťou práce sestier. Toto ocenenie si v košickom Dome umenia prevzali sestry, ktoré svojím profesionálnym prístupom skvalitňujú poskytovanie zdravotnej starostlivosti v UNLP Košice,“ povedala hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Ocenenie v kategórii sestra manažér získali:

  • Mgr. Gabriela DUBŇANSKÁ (Transplantačné oddelenie)
  • PhDr. Jana BOCKOVÁ (Klinika hematológie a onkohematológie)
  • Gabriela GREGOVÁ (Oddelenie centrálnej sterilizácie)

Ocenenie v kategórii sestra v praxi získali:

  • Anna REPISKÁ, dipl. sestra (Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku)
  • Mgr. Jana PETRÍKOVÁ (prijímacia ambulancia IV. internej kliniky)
  • Mgr. Iveta FABIANOVÁ (Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny)

Sestry na celom svete si 12. mája každoročne pripomínajú deň narodenia zakladateľky moderného ošetrovateľstva Florence Nightingaleovej, ktorý bol pomenovaný ako Medzinárodný deň sestier. 12. máj je spomienkou na zakladateľku a priekopníčku ošetrovateľstva, „dámu s lampou“, ako ju zvykli nazývať, ktorá ovplyvnila podstatu modernej zdravotníckej starostlivosti. V tento deň si pripomíname dôležitosť poslania sestier a ich význam pre spoločnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM