Peter Handzuš Šport

Naše dievčatá titul neobhájili. Vo finále prehrali s Kanadou

Slovenské reprezentantky v hokejbale neobhájili titul majsteriek sveta spred dvoch rokov z Bratislavy, keď v nedeľňajšom finále svetového šampionátu podľahli v St. John's domácej Kanade 0:2. Oba góly víťaziek zaznamenala Tulková.

Ilustračný obrázok k článku Naše dievčatá titul neobhájili. Vo finále prehrali s Kanadou
Foto: Peter Handzuš

Zverenky trénera Jaroslava Kolibíka sa do finále dostali štvrtýkrát za sebou a inkasovali v ňom od Kanady vôbec prvé góly na turnaji. Hráčky „javorového listu“ odplatili Slovenkám finálovú prehru z MS v Bratislave a získali celkovo už svoj tretí titul zo štyroch doterajších šampionátov. Pre slovenské reprezentantky je to tretie striebro v histórii. Do All-Star tímu MS sa dostali aj Slovenky Zuzana Tomčíková a Ivana Gajdošová.

Bronz si vybojovali rovnako ako na troch predchádzajúcich MS hokejbalistky Česka, ktoré v súboji o 3. miesto zdolali USA jednoznačne 5:0.

MS v hokejbale – St. John's finále:

Kanada – Slovensko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly: 10. Tulková (Coozová), 24. Tulková
Zostava SR: Tomčíková (Zuziaková) – Karafiátová, Kolcúnová, Lalíková, Raková, Žitňanská, Majkúthová, Ivana Gajdošová, Kapustová, Pavlovičová, Jurčová, Stašová, Ihnaťová, Bednárová, Krajňáková, Veličková, Pravlíková, Gajdošová Mária, Mikesková, Gorecká, Klimášová.

Ďalšie výsledky:


o 3. miesto:
Česko – USA 5:0
o 5. miesto:
Švajčiarsko – Taliansko 5:4 pp
o 7. miesto:
Grécko – Veľká Británia 1:2 pp

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM