Michal Lendel Správy

Nastavenie správneho času v Košiciach? Ručičky na veži posunuli až z 1 200 km vzdialenosti

Úpravu času na hodinách veže radnice Starého mesta mali na starosti nemeckí odborníci. Tí nastavili na hodinách správny čas z nemeckého Frankfurtu, ktorý je od Košíc vzdialený až zhruba 1200 kilometrov.

Ilustračný obrázok k článku Nastavenie správneho času v Košiciach? Ručičky na veži posunuli až z 1 200 km vzdialenosti
Zdroj: Dnes24.sk

Hodiny na košickej radnici Starého mesta ukazovali už asi dva týždne nepresný čas. Dôvodom bol podľa portálu pluska.sk výpadok elektrického prúdu. No dnes sa už môžu týmito hodinami obyvatelia mesta opäť riadiť. Na celej veci by nebolo nič pozoruhodné, keby celá oprava neprebehla vo vyše 1200 kilometrov vzdialenom nemeckom meste.

Časovú nezrovnalosť si všimol aj pán Milan, ktorý býva na blízkej Tatranskej ulici a má na túto košickú dominantu dobrý výhľad priamo zo svojej obývačky. „ Každý deň sa pozriem na tieto hodiny aspoň trikrát. Bývam v Košiciach už vyše 50 rokov a nejako som si na to zvykol,“ povedal .

Podľa portálu pluska.sk opravu času mali na starosti nemeckí odborníci z Frankfurtu vzdialeného od Košíc vyše 1 200 kilometrov. „Na rozdiel od predchádzajúcich mechanických strojov im ručičky posúva rádiovými vlnami riadený prijímač,“ uviedol konateľ firmy, ktorá hodiny inštalovala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM