Alexandra Kolínská Samospráva

Návrh kompenzácií v košickej MHD je známy: Všetko ale majú v rukách poslanci!

Námestník primátora Martin Petruško bude na najbližšom stretnutí zastupiteľstva predkladať návrh kompenzácií pre Košičanov cestujúcich v MHD. Pozrite, čo všetko návrh obsahuje.

Ilustračný obrázok k článku Návrh kompenzácií v košickej MHD je známy: Všetko ale majú v rukách poslanci!
Zdroj: TASR

Zápchy, ktoré sa po celých Košiciach tiahnu posledné týždne, trápia aj nášho primátora. Cestujúci, ktorí pocítili rekonštrukciu električkových tratí v rámci košického projektu IKD majú podľa Richarda Rašiho získať kompenzácie. Najbližšie zasadnutie mestského zastupiteľstva sa uskutoční 22.6.2015, kde Martin Petruško predloží návrh kompenzácií v MHD. Ak tento návrh poslanci schvália, Košičanov cestujúcich v MHD čaká množstvo výhod od 1.7. do 31.10. tohto roku.

„Cestovný lístok neprestupný do 4 zastávok sa považuje za cestovný lístok prestupný na 30 minút a cestovný lístok prestupný na 30 minút sa považuje za cestovný lístok prestupný na 60 minút,“ uvádza Petruško v návrhu.

Ďalej v návrhu predlžuje platnosti lístkov. „Platnosť časového cestovného lístka na 30 dní sa predlžuje o ďalších 7 dní (dodatočná doba platnosti), lístok na 90 dní sa predlžuje o ďalších 21 dní a lístok na 180 dní sa predlžuje o ďalších 30 dní, ak pôvodná platnosť časového cestovného lístka týka obdobia 1.7. – 31.10.2015,“ píše v návrhu.

Poslednou kompenzáciou je bonus pre vodičov. V pondelok a piatok chce mesto podľa návrhu bezplatnú dopravu pre držiteľov vodičského preukazu, ak sa preukážu vlastným vodičským preukazom a technickým preukazom motorového vozidla, pričom technický preukaz nemusí obsahovať meno držiteľa vodičského preukazu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM