Michal Lendel Kultúra

Návštevníkov Bielej noci neodradil ani nočný chlad: Podujatie s niekoľkými rekordmi

Biela noc opäť prilákala do centra množstvo návštevníkov. V noci tak zavládla v košických uliciach skvelá atmosféra aj napriek chladu. Zaujala najmä projekcia na stenu Štátneho divadla, ale aj čarovný mestský park.

Ilustračný obrázok k článku Návštevníkov Bielej noci neodradil ani nočný chlad: Podujatie s niekoľkými rekordmi
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk

Úžasná atmosféra nočnej akcie…

Košická Biela noc zaznamenala aj napriek chladnému počasiu asi najväčšiu divácku kulisu v porovnaní s poslednými rokmi. Organizátori z OZ Biela noc a ďalší partneri v noci nadnes ponúkli v Košiciach program, ktorý sa v štvorročnej histórii podujatia zatiaľ neobjavil. Nechýbali ani osvedčené lákadlá.

Ako uviedla kurátorka a dramaturgička podujatia Zuzana Pacáková, v noci vládla v košických uliciach skvelá atmosféra, na stanovištiach boli tisícky ľudí a všetci sa dobre zabávali.

„Mestský park bol prekrásny, tiež mestské divadlo. Momentálne je mesto polepené množstvom origami a dokonca sme zaznamenali aj názory, že živé kvety by mali v meste ostať nastálo, čo sa, samozrejme, nedá. Nehovoriac o afterpárty, ktorú sme ukončili asi o šiestej ráno,“ priblížila Pacáková.

Rekordy podujatia…

Tento rok bol v uliciach mesta pripravený program, ktorý zostavilo množstvo umelcov. Tí použili okrem iného 22.000 metrov špeciálne vyrobených nitiek, 30 000 papierových skladačiek origami, 500 metrov optických káblov, 3000 živých kvetov, 4000 kartónových „roliek“ a 400 lampiónov. V meste bolo rekordných 41 stanovíšť, na ktorých ľudia nachádzali umenie a zábavu v podobe 16 výtvarných i hudobných žánrov. Nechýbali tvorivé dielne pre deti.

Prvýkrát podujatie mohli podporiť aj samotní diváci, ktorí kúpou bielej svietiacej bodky za symbolický príspevok pomôžu zorganizovať toto podujatia aj v budúcom roku.

Biela noc I. 2013
5
Galéria
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM