Zuzana Vajayová Rôzne

Návštevnosť Východoslovenského múzea sa počas daždivých dní zvýšila

Uplynulé daždivé a chladné dni prilákali viac ľudí do Východoslovenského múzea (VSM) v Košiciach.

Ako v rozhovore pre TASR uviedla Lívia Novysedláková z VSM, počas zamračených dní prišlo nielen viac jednotlivcov, rodín s deťmi, ale aj zahraničných turistov.

„Detských návštevníkov skôr láka prírodovedná expozícia – Príroda Karpát. Zahraniční turisti si pochvaľujú našu ponuku v expozícií Miklušova väznica – Katov byt,“ spresnila Novysedláková. Vo väznici vychádzajú cudzincom v ústrety vďaka multimediálnemu sprievodcovi OPUS. Ten je k dispozícii okrem slovenčiny aj v angličtine a maďarčine.

Doterajšie „neletné“ počasie naopak neprialo kúpaliskám. Prevádzkovatelia už avizovali, že očakávajú nižšie tržby, hovoria aj o stratách.

„Tržby budú nižšie, to očakávame. Budeme v strate,“ potvrdil ešte ku koncu júla pre TASR za košickú Mestskú plaváreň na Rumanovej ulici riaditeľ úseku správy majetku a investícií Štefan Kapusta. Dodal, že pred letom nezvyšovali ceny vstupeniek, nevykrývali teda možnú stratu dopredu.

Nižší zisk čakajú napríklad aj na kúpalisku v Rožňave. Vedúci všešportového areálu Ivan Štiglitz pre TASR uviedol, že pred sezónou dvíhali cenu vstupného pre dospelých návštevníkov o 30 centov.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM