Basketbal

Návštevy úspešných športov u primátora pokračujú: Good Angels sa na radnici pochválili ďalším titulom

Košický šport v tejto sezóne zabodoval, čoho dôkazom sú časté návštevy našich športovcov u primátora Košíc Richarda Rašiho. Ten oficiálne prijal v priestoroch Historickej radnice realizačný tím a hráčky Good Angels Košice, ktoré sa stali jedenástykrát v rade víťazkami basketbalovej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Návštevy úspešných športov u primátora pokračujú: Good Angels sa na radnici pochválili ďalším titulom
Zdroj: TASR

Košičanky vo finálovej sérii zdolali MBK Ružomberok 3:1 na zápasy a obhájili titul. To bol hlavný dôvod ich piatkovej návštevy Historickej radnice v Košiciach. „Klub Good Angels Košicespravil unikátny rekord, keďže je jedenástykrát v rade majstrom Slovenska. Je výborným reprezentantom mesta. Rekord navyše spravil aj návštevnosťou v Eurolige počas zápasov v Steel aréne. Chceli sme, aby sa hráčky a realizačný tím zapísali na miesto, na ktorom si archivujeme všetky významné návštevy a osobnosti mesta Košice,“ poznamenal primátor Košíc Richard Raši.

Úspechy košického športu

Basketbalistky slovenského majstra boli po hokejistoch HC Košice v krátkom čase ďalším športovým tímom, ktorý primátor prijal v priestoroch radnice. Úspechy košického športu Richard Raši pozorne vníma.

„Košice sa vrátili k tomu, čo tu bolo vždy výborné – šport. Naše basketbalistky, hokejisti, ale aj futbalisti v pohári, či florbalisti, ktorí získali prvý titul majstrov Slovenska, robia mestu Košice výborné meno. Pre Košice je tento rok doslova športový. Mňa osobne to veľmi teší, pretože z môjho pohľadu je šport zárukou toho, že naša mladá generácia bude zdravšia ako je tomu teraz,“ uviedol Raši, ktorý sa v minulosti sám venoval viacerým športom.

Ako zástanca zdravého životného štýlu verí, že úspechy košických športovcov podnietia mládež k výraznejšej fyzickej aktivite. „Doba tlačí naše deti k počítačom či na sociálne siete a ťahá ich preč z ihrísk, športovísk a z prírody. Každý z nás by si mal spomenúť na to, ako často sme športovali my a ak budú naše deti aspoň z polovice také aktívne, tak budú omnoho zdravšie,“ dodal Raši.

Odniesli si vyrezávané srdiečka z dreva

Pozvanie od primátora vedenie Good Angels potešilo, v Historickej radnici nechýbal ani generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský. „Každý takýto slávnostný akt vráti človeka späť k tým prežitým emóciám. Je to morálne ocenenie toho, že naše úspechy si všíma nielen náš fanatický divák, ale aj mesto. Vníma nás, že robíme dobré meno nielen klubu, ale aj samotnému mestu,“ poznamenal Jendrichovský. Basketbalistky slovenského majstra si z návštevy u primátora odniesli okrem zaujímavého zážitku aj umelecky vyrezávané srdiečka z dreva.

Pre hráčky a vedenie slovenského basketbalového šampióna to nebola prvá návšteva u primátora. Premiérovo sa však mali možnosť zapísať do novej knihy. „Už sme sa do takejto kroniky podpisovali viackrát a vždy to má svoje čaro. Tentoraz sme sa však podpisovali do novej, ktorá bola ručne vyrobená v roku 2013 a je naozaj nádherná. Sme radi, že tam sme,“ uviedol Jendrichovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM