Tlačové správy

Navštívte v lete podpoliansky región a ubytujte sa na zámku

Rodiny s deťmi, ale aj milovníci turistiky a kultúry môžu v lete objaviť nový rozmer letnej dovolenky. Mnoho atrakcií ponúka podpoliansky región, kde sa nachádza aj Vígľašský zámok.

Ilustračný obrázok k článku Navštívte v lete podpoliansky región a ubytujte sa na zámku
Zdroj: Dnes24.sk

Netradičné ubytovanie na zámku v rezorte plnom možností spestria regionálne udalosti a slávnosti. Magnetom je 50. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou, ktorý sa koná 9.-12.7.2015 v prí­rodnom amfiteátri v Detve. Predstaví sa na ňom Lúčnica, súbor Podpoľanec z Detvy, ale aj detské folklórne súbory. Mesto Banská Bystrica zas pripravilo 2.ročník Cisárskej vizitácie baníctva so začiatkom v sobotu 25. 7. 2015. Aj na samotnom Zámku Vígľaš pripravili širokú škálu letných podujatí.

Okrem víkendových prehliadok zámku s vystúpením sokoliarskej skupiny Biatec a šermiarov, sú pripravené napríklad Veľká burza starožitností 12. 7. 2015, či Bryndza & fujara fest 26. 7. V auguste sa bude konať veľké retro podujatie leta pod názvom The Grand Retro Show v sobotu 8. 8. a Gazdovanie na Hriňovských lazoch 22. 8. Zámocké podujatia sú určené nielen pre hotelových hostí, ale aj pre širokú verejnosť a vstup je zdarma.

Marketingový riaditeľ hotela The Grand Vígľaš Branislav Lupták upresňuje letný program: „Na Burze starožitností so začiatkom o 9:00 hod. môžu návštevníci vidieť cenné kúsky čias minulých, v ktorých dýcha história tak ako na Vígľašskom zámku. Typická burza bude plná rôznorodého nábytku, doplnkov, obrazov, kníh a ďalších starožitných predmetov. Nebudú chýbať grilované špeciality a pivo miestnej výroby značiek Erb a Urpiner. Pre milovníkov gastro festivalov sme pripravili festival zameraný na fujary, salašníctvo a bačovníctvo. V ponuke bude odborná prezentácia, ochutnávky a predaj tradičných výrobkov, špeciálne bryndzové menu, črpáky, opasky, valašky, bačovský riad, ako aj zanôtenie na fujare. Zaujímavým oživením kultúrneho leta bude začiatkom augusta prehliadka exkluzívnych historických automobilov, návštevníci budú mať možnosť pozrieť si tieto automobily a zahlasovať za svojho favorita.“

Dodáva, že hostia môžu využiť počas letných slávností viacdenné pobytové balíky na Zámku Vígľaš s aktivitami v okolí. Toto výnimočné historické miesto v sebe spája stredovekú atmosféru a moderné prostredie štvorhviezdičkového hotela.

Pobytový balík 3 noci za 2 pre dve osoby začína na sume 198 eur. Ďalší typ pobytového balíka je 5 nocí za 3 pre dve osoby a je v cene od 297 eur, balík 7 nocí za cenu 4 nocí pre 2 osoby začína od 396 eur, všetky v izbách kategórie Classic. V cene ubytovania sú zahrnuté raňajky, voľný vstup do wellness zóny Queen Barbara Spa, WiFi na izbách a v celom areáli, prehliadka zámku so sprievodcom a s odborným výkladom, ako aj parkovanie pri hoteli zdarma. Balíky obsahujú celodenné vstupy na kúpalisko Holiday Park Kováčová alebo Aquatermal Strehová, zľavu 5 eur na trojchodovú večeru podľa vlastného výberu, 20% zľavy na adrenalínové aktivity v stredisku Košútka a rovnako aj na greenfree – golf na ihrisku Tri Duby Sliač. Najvyšší pobytový balík obsahuje navyše 30% zľavu na masáže a procedúry. Vo vyšších kategóriách ubytovania, izieb a apartmánov Superior a Deluxe, je zahrnuté i sladké prekvapenie a ďalšie bonusy.

„Pre ubytovaných hostí ponúkame zľavy na regionálne aktivity v okolí počas sezóny. Záujemcovia si môžu zapožičať bicykle v cene 3 eur na hodinu, či prenajať si tenisové kurty za 5 eur na hodinu. V areáli Masarykov Dvor s konskými aktivitami majú zas možnosť výučby jazdenia na koni, a to v cene od 14 eur za 45 minút alebo absolvovanie jazdy na koči. Rezort ponúka bohaté vyžitie pre poľovnícku klientelu v okolitých revíroch, do ktorých sú zabezpečené transfery a ďalšie doplnkové služby. Rezervácia vyhliadkových letov sa pohybuje v cene od 2,50 eur za 1 min.,“ pozýva B. Lupták.

Ďalšie tipy na výlety v Podpolianskom regióne sú: vodopád Bystrô, sopečné skalné útvary Kalamárka, originálne Detvianske kríže, kostolík v Čeríne, UNESCO pamiatky Hronsek a Banská Štiavnica, Biosférická rezervácia Poľana, Detvianske a Hriňovské lazy, Kremnica so svetoznámou mincovňou, Hrad Slovenská Ľupča, Zvolenský zámok, Pustý hrad. Turisti môžu navštíviť aj Banskú Bystricu s pamiatkovou rezerváciou a novým vodným vlekom Aqualand, Kováčovú či Kúpele Sliač, kde sa budú 29. – 30. 8. 2015 konať Medzinárodné letecké dni.

Viac informácií je na www.grandviglas.com a www.facebook.com/grandviglas. Rezervácie: 045 5245795–96, recepcia@grandviglas.com

Navštívte v lete podpoliansky región a ubytujte sa na zámku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM