Lenka Fedorová Rôzne

Nechajte sa zlákať na piknik: 5 ideálnych miest v Košiciach, kde sa oplatí rozložiť deku

Stačí zbaliť deku, niečo pod zub a ide sa. Piknik je skvelým spôsobom ako nasávať energiu leta a nechať sa unášať atmosférou vône pokosenej trávy. Vyberte sa na piknik v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa zlákať na piknik: 5 ideálnych miest v Košiciach, kde sa oplatí rozložiť deku
Zdroj: Dnes24.sk

Čermeľské údolie

Táto zóna je prepojená sieťou turistických chodníkov a lesných cestičiek a sezónne aj detskou železnicou. Údolie ponúka okrem pohybových aktivít na turistických chodníkoch aj vyhliadkovú jazdu železničkou s parným pohonom či horolezeckú cvičnú skalu. Chýbať nemôže ani piknikový pobyt v Areáli zdravia.

Mestský park

Mestský park je nielen príjemným miesto posedenia pri jazierku, ale aj ideálnym miestom, kde rozprestrieť deku. Svedči o tom aj podujatie, ktoré sa konalo začiatkom júla. Množstvo ľudí sa rozhodlo stráviť „Piknik v Parku“. Nechýbal Dámsky klub, pánsky klub, tvorivé dielne či divadlo. Aj takúto formu môže mať obyčajný piknik :)

Čítajte tiež: Využite letné mesiace čo najlepšie: 5 tipov na kúpanie sa v Košiciach a okolí, FOTO

Lesopark Bankov

Bankov je pre Košičanov tradičným miestom oddychu. Málo kto vie, že Bankov bol kedysi najobľúbenejším výletným miestom spisovateľa Sándora Máraiho. Areál ponúka nielen priestor na piknik, ale aj minigolf, náučný chodník či nekonečný relax v lone prírody.

Zoo Košice

Košická zoo nie je len miesto, kde okružnou jazdou navštívite zvieraciu rodinku. Zoo je aj miestom oddychu, relaxu a poznania. Za štvrťstoročie sa stala veľmi obľúbeným miestom najmä pre rodiny s deťmi. Areál ponúka okrem exotickej fauny aj množstvo oddychových zón, detských ihrísk i ohniská zriadené na pohodlný piknik v prírode.

Čítajte tiež: Pokochajte sa úžasnou scenériou: TOP 5 vyhliadkových veží v Košickom kraji!

Pri jazere

Veľmi príjemným môže byť aj piknik pri jazere. Či už počas dňa alebo aj počas teplého letného večera tak môžete zažiť príjemný oddych, vypnúť hlavu od problémov a vychutnať si peknú romantiku. K tomu niečo dobré pod zub a dokonalý piknik je na svete. V týchto dňoch môžete posedenie pri jazere využiť na sledovanie nádherného divadla, ktoré si pre nás meteority prichystali. Nezabudnite však sledovať našu predpoveď počasia a počas najbližších dní si radšej pribaľte deku navyše.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM