Lenka Fedorová Rôzne

Nechajte si tiecť slinky: V Šaci sa predvedú praví gulášmajstri!

O kulinársky zážitok sa postarajú nadšenci jedla, ktoré snáď pozná každý z nás. V Košiciach sa stretnú kuchári, aby si jeden z nich odniesol titul "gulášmajster".

Ilustračný obrázok k článku Nechajte si tiecť slinky: V Šaci sa predvedú praví gulášmajstri!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Leto priam volá po záhradnej párty, dobrom jedle a skvelej nálade. Teplé počasie a vôňu leta si treba vychutnať naplno a svoje o tom vedia aj obyvatelia Šace. Kuchárski fajnšmekri sa tak už čoskoro stretnú na súťaži vo varení guláša, aby si zmerali svoje sily a rozhodlo sa o víťazovi.

Rozhodne jedinečnosť receptov

Ako informujú organizátori, súťažiaci to nebudú mať až také jednoduché a budú musieť splniť niekoľko podmienok. Súťažné tímy si budú musieť doniesť vlastný kotlík so stojanom, nože, nádoby, naberačku a hlavne vlastnú, originálnu receptúru, pričom sa odporúča navariť 20 litrov gulášu, ktorý bude po skončení súťaže rozdaný účastníkom podujatia.

Štyria členovia tímu v zložení jeden kuchár a traja pomocníci budú musieť presvedčiť porotu o tom, že práve ich kulinársky výtvor je najlepší a zaslúžia si titul „gulášmajster“. Okrem poroty zloženej z nepárneho počtu hodnotiteľov budú výtvory kuchárov hodnotiť aj diváci. Po vyhlásení výsledkov divákov budú vyhlásené výsledky poroty.

Najprv futbal, potom guláš

Labužnícka akcia sa uskutoční 13. augusta 2016 v športovom areáli mestskej časti Košice-Šaca. Ako upozorňujú organizátori, súťaž vo varení kotlíkového gulášu bude súčasťou iného veľkého podujatia, nebude chýbať ani futbalový turnaj. Bližšie informácie vám prinesieme už čoskoro.

Bojíte sa či vám vyjde počasie? Žiaden strach. Azda nič nie je nevyspytateľnejšie než počasie. S našou podrobnou predpoveďou by vás už ale jeho vrtochy prekvapiť nemali. Vďaka šikovnému pomocníkovi, ktorého nájdete na webe Košice 24, budete mať prehľad o počasí v Košiciach. Stačí, keď na ľavej lište našej stránky, pod kalendárom, kliknete na ikonku predpovede počasia. Razom tak zobrazíte aktuálnu predpoveď pre Košice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM