Jakub Forgács Správy

Neďaleko Košíc je priebeh plebiscitu pokojný: Ľudia hlasujú v priestoroch miestneho Infocentra

Ľudia odpovedajú na tri referendové otázky aj v neďalekej obci. Priebežne chodia hlasovať účastníci rôznych vekových kategórií, je ich však pomenej

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Košíc je priebeh plebiscitu pokojný: Ľudia hlasujú v priestoroch miestneho Infocentra
Zdroj: TASR

V pokojnej atmosfére prebieha referendum od rána v obci Slanec v okrese Košice okolie. V obci je zapísaných zhruba 1 100 oprávnených voličov, hlasuje sa v priestoroch miestneho Infocentra a múzea.

„Priebeh je veľmi pokojný, bez problémov, čakáme do uzavretia o 22:00. Ľudia priebežne chodia hlasovať – pomenej, ale chodia,“ uviedla predsedníčka okrskovej komisie pre referendum Anna Timková. Medzi účastníkmi referenda sú rôzne vekové kategórie, často chodia hlasovať spolu manželské páry. Záujem je aj o prenosnú urnu na hlasovanie pre imobilných voličov, tak ako aj pri voľbách.

Svoj hlas prišla odovzdať aj 19-ročná Katka, ktorá bola v otázkach rozhodnutá už pri vyhlásení referenda. K jej rozhodnutiu podľa jej slov prispelo aj to, že osobne pozná ľudí vzťahovo orientovaných na osoby rovnakého pohlavia. Výsledok plebiscitu podľa nej však nebude mať záväzný dosah. „Môj osobný názor je, že sa nič nezmení, pretože, aspoň podľa toho, čo viem, poslanci parlamentu budú hlasovať o tom, či to tak bude, alebo nie, čiže je to len taký všeobecný prehľad, čo občania na to,“ povedala.

Bezproblémový priebeh referenda je podľa miestnej okrskovej komisie aj v susednej obci Bohdanovce, kde je zapísaných zhruba 820 oprávnených voličov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM