Tlačové správy

Nedarí sa vám splniť novoročné predsavzatie? Skúste to takto

Jedna veľmi jednoduchá otázka na úvod. Čo si myslíte, aké je štatisticky najčastejšie novoročné predsavzatie? Presne tak, schudnúť. A hoci je v novom roku ešte len mesiac za nami, pribúdajú prví odpadlíci, ktorí to vzdávajú.

Ilustračný obrázok k článku Nedarí sa vám splniť novoročné predsavzatie? Skúste to takto
Zdroj: TASR

A pravidelné chodenie do posilňovne vymieňajú za pravidelné vyjedanie chladničky. Nechcete dopadnúť ako oni? Vyskúšajte týchto niekoľko trikov, ako to dotiahnuť do úspešného konca. Nie je to také zložité, ako to vyzerá.

Nájdite si podporu

Dôležité je necítiť sa v tom sám. Všetci okolo vás jedia, čo sa im zachce a vy sa obmedzujete? Aby ste to vydržali, je lepšie, keď do toho pôjdete s kamarátom/ka­marátkou a budete to brať ako súťaž, kto dlhšie vydrží a zároveň sa budete podporovať a povzbudzovať. Rozmýšľate o tom, že by ste začali brať lieky na chudnutie? Tie znížia vašu chuť do jedla, urýchlia spotrebu energie a metabolizmus, no v posilke či pri behaní to za vás neodmakajú.

Cvičte, behajte, tancujte, hýbte sa

Hoci vám tabletky na chudnutie pomáhajú, musíte im pomôcť. Preto cvičte, tancujte či behajte. Práve beh je to najlepšie, čo môžete urobiť – vyčistí vám hlavu, je skvelou prevenciou proti depresii a zlepšuje činnosť vášho srdcovo-cievneho systému. Okrem toho vám stačí iba bežecká obuv a môžete vybehnúť von a začať spaľovať kalórie.

Veľmi dôležité je zmeniť jedálniček

Ak nechcete popri chudnutí vypľuť dušu, zmena jedálnička by pre vás mala byť samozrejmosťou. Prečo? Pretože pri chudnutí platí základné pravidlo – musíte spáliť viac energie, ako jej dokážete prijať za celý deň. Dá sa chudnúť aj tak, že nebudete jesť nič iné ako zmrzlinu, no museli by ste spáliť toľko energie, že by ste sa veľmi rýchlo unavili. Preto sa snažte obmedziť príjem sacharidov. Môžete skúsiť aj doplnky ako obľúbená zelená káva na chudnutie či L-Carnitine. Ak dodržíte všetky tieto veci, úspech sa dostaví.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM