Lukáš Zavacký Kultúra

Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Košiciach: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad podujatí, ktoré vám odporúčame v Košiciach zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Košiciach: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke
Zdroj: TASR

SALVADOR DALÍ – ZHMOTNENIE SURREÁLNEHO

1. marca od 09:00 do 17:00, Východoslovenské múzeum

Jeden z najslávnejších umelcov surrealizmu, Salvador Dalí, a výstava, ktorá má pomôcť verejnosti v tom, aby uvidela a pochopila ako tento umelec zhmotňuje svoje názory prostredníctvom svojho špeciálneho umeleckého jazyka formou obrazov.

ŠÍPKOVÁ RUŽENKA

1. marca o 09:00 a 10:30, Bábkové divadlo

Niečo pre najmenších. Klasická rozprávka, Šípková Ruženka, s vtipným podtónom. Deti sa budú z príbehu spracovaného do bábkohernej podoby určite tešiť.

SEN NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

1. marca 2016 o 19:00, Štátne divadlo

Niet nad klasiky Williama Shakespeara. V divadelnej hre ide o príbeh zameraný na moc prírody a lásky v dnešnom svete, kde sa sen stáva skutočnosťou a naopak.

SCORPIONS

2. marca 2016 o 19:00, Steel Arena

Pri príležitosti 50. výročia svojho vzniku odohrá nemecká, no svetoznáma kapela Scorpions koncert v Košiciach. Môžete sa tešiť aj na také hity ako Still Loving You či Wind Of Change.

PAPYLLON

3. marca 2016 o 19:00, Kulturpark

Koncert štvorčlennej hudobnej skupiny z Prešova, ktorá odohrá unplugged koncert. Ich hudba sa pohybuje medzi grunde, indie rockom, new rockom či alternatívnym rockom.

POTULKY MESTOM KOŠICE – PROTESTANTSKÉ KOŠICE

4. marca o 15:30, stretnutie pri Štátnej vedeckej knižnici

Ďalšia zo sérií zaujímavých prehliadok, teraz na tému protestantstva v Košiciach, keďže v 16. a 17. storočí bol takmer každý Košičan protestantom. Budú sa konať 3 vstupy do pozoruhodných interiérov.

HC KOŠICE – DUKLA TRENČÍN

4. marca 2016 o 17:30, Steel Arena

Zápas s Trenčínom bude pre Košice posledným v základnej časti. Motivácia prísť na štadión o to väčšia. Oceliari budú zo zápasu s Popradom nabudení, Dukla bude zase bojovať o čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play-off.

KATKA KOŠČOVÁ & DANIEL ŠPINER

4. marca 2016 o 19:00, Halmi Caffe

Ak ste milovníkom oddychovej hudby a jazzu, v Halmi Caffe sa môžete tešiť na koncert prvej víťazky Superstar, Katky Koščovej, spolu so známym hudobníkom Danielom Špinerom.

CASTING VÝCHODNIAR ROKA

5. marca 2016 o 12:00, reštaurácia Rijeka

Akcia pre všetkých Košičanov i východniarov. Do súťaže krásy mužov sa môžu prihlásiť všetci dospeláci s výškou od 175 cm a vyrysovaným telom.

DETSKÝ VÝTVARNÝ ATELIÉR

6. marca 2016 o 15:30, Kunsthalle

Výtvarný ateliér pre deti od štyroch rokov, tentoraz s lektorkou Jankou Duchoňovou na tému Orfizmus, čiže maľba podľa hudobných tónov. Deti si vyskúšajú skomponovať vlastnú obrazovú skladbu.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM