Krimi

Nehoda autobusu v Slanci: Padlo prvé obvinenie, policajti opisujú priebeh nešťastia

Zrážka autobusu košickej Univerzity veterinárskeho lekárstva s dodávkou v obci Slanec, zapríčinila podľa policajnej správy zranenie až deviatich ľudí. Takto opisujú priebeh nehody muži zákona.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda autobusu v Slanci: Padlo prvé obvinenie, policajti opisujú priebeh nešťastia
Zdroj: Policajný zbor SR

Pri dopravnej nehode autobusu a nákladného vozidla, o ktorej sme vás informovali už v piatok 11. marca. sa podľa policajného zápisu zranilo 9 osôb.

Čítajte tiež: Nehoda plného autobusu pri Košiciach: FOTO z miesta nešťastia

Tak ako informuje krajský policajný hovorca Alexander Szabó, k nehode došlo ešte pred 13,00 hodinou v obci Slanec (okres Košice-okolie).

45-ročný muž z okresu Košice-okolie, riadil nákladné motorové vozidlo zn. IVECO Daily po hlavnej ceste v obci Slanec, smerom na obec Rákoš. Pred koncom obce vošiel do jazdnej dráhy oproti idúcemu autobusu zn. Slovbus, ktoré viedol 55-ročný Košičan,“ opisuje priebeh nešťastia Szabó.

V policajnom zápise sa ďalej uvádza, že vodič s nákladným vozidlom zachytil ľavou stranou autobus, ktorý následne s ním zišiel mimo vozovku do priekopy, kde sa prevrátil na bok a narazil do oplotenia rodinného domu.

Pozrite si tiež zábery z miesta: Desivé zábery z nehody autobusu pri Košiciach

V autobuse došlo k zraneniu 9 pasažierov, ktorí utrpeli rôzne zranenie s dobou liečenia od 7 dní do 3 týždňov. U vodičov nebolo zistené požitie alkoholu. Na vozidlách vznikla celková škoda na vozidlách vo výške 25.000,– eur, na oplotení domu a stĺpe verejného osvetlenia cca 2.000,– eur,“ konkretizuje ďalej krajský policajný hovorca.

Podľa oficiálneho zápisu policajti obvinili z prečinu ublíženia na zdraví 45-ročného vodiča nákladného vozidla.

Počas dokumentovania dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru dopravy. Cesta bola až do 18,30 hodiny z dôvodu realizácie dopravnej nehody uzavretá. Doprava bola presmerovaná cez obec Bohdanovce smer Ruskov, Slančík, Slanec a z opačnej strany v obci Slanec smerom na obec Slančík, Ruskov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM